Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Clubman se poslavlja
Mini
Clubman se poslavlja
Clubman se poslavlja
18.09.2023 01:33

Mini se bo s prihodnjim letom poslovil od enega svojih modelov. Slovo bo vzel Mini Clubman.

Urša Prosenjak

Znamka pojasnjuje, da ne potrebujejo še enega petvratnega modela v ponudbi, kar pomeni, da bo Mini Clubman Final Edition 2024 labodji spev za ta model.

»Aceman je sicer manjši, vendar skupaj s Countrymanom zapolnjuje ponudbo petvratnih vozil,« je pojasnila Stephanie Wurst. »Če pogledate prodajne številke po vsem svetu, je Countryman dvakrat bolj priljubljen kot Clubman.«

Mini si v zadnjem času prizadeva oživiti celotno ponudbo za povsem električno prihodnost, del tega prizadevanja pa je tudi odločitev za slovo Clubmana. Čeprav bo linija popolnoma električna šele leta 2030, sta že predstavljeni električni različici novega Mini Cooperja in Mini Countryman, kmalu pa prihaja še električni Mini Aceman.

Model, ki je bil napovedan kot koncept Aceman EV 2022, je bil krajši od Countrymana, a višji, kar nakazuje, da namerava konkurirati v segmentu križancev. Njegov poudarek je na oblikovanju, zato bo kupcem ponujal vrhunsko izkušnjo elegance. Kombinacija ponudbe Acemana in Countrymana ne bo več puščala prostora Clubmanu.

»Clubman mi je sicer všeč, prav zdaj ga vozim,« pravi Wurst. »Ampak odločili smo se, da damo prednost novemu Countrymanu.«

Za slovo od Clubmana Mini kupcem ponuja omejeno serijo Final Edition, ki je bo na voljo le 1969 primerkov po vsem svetu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs18.09.2023 10:20
Čisto nezanimiv tale mrliški voz za male živali sicer ni bil, v današnjem SUV-svetu pa seveda ne more konkurirati dvignjenim.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija