Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi Audijev center za varnost
Audi
Novi Audijev center za varnost
Novi Audijev center za varnost
19.09.2023 13:53

Audi je v svojem tehnološkem parku v Ingolstadtu odprl Center za varnost vozil.

Artur Švarc Audi

Obrat bo Audijevim mojstrom oomogočal izvedbo številnih varnostnih preizkusov, preden bo novi avto prišel na trg. Obrat so gradili tri leta in je stal 100 milijonov evrov, zaposlenih pa bo okoli 100 ljudi. Audi je center zasnoval tako, da lahko izvaja tudi teste, ki presegajo današnje standarde in še niso definirani ali pa so specifični za posamezne trge.

V tej zgradbi bodo izvajali tudi crash teste - nova steza je opremljena s hitrimi kamerami in LED osvetlitvijo. Testno območje za trke ima številne križajoče se steze, ki bodo omogočale izvedbe trkov do 90 stopinj ali trke v različne ovire. V zgradbi je tudi laboratorij za izdelavo preizkusnih lutk, oddelek za testiranje komponent, pisarne in delavnica. Na svojih testiranjih bo Audi uporabil več kot 60 preizkusnih lutk, ki varirajo od 18-mesečnega otroka do 110 kilogramskega odraslega. V lutkah je do 150 senzorjev, ki so del večje sestavljanke. Tridimenzionalni skenerji omogočajo pregledovanje deformacij vozil, kamere, ki sledijo gibanju, pa zajemajo vsak delček dogajanja. Tu so še računalniške simulacije, kjer bodo izvajali virtualne nesreče, preden se bo sploh naredil prvi prototip. Pri tem sodeluje tudi Audijev IT oddelek, ki je prav tako del Tehnološkega parka.

Audi je prvič podoben objekt odprl že 1970 in ga uporabljal 50 let. 1972 so uporabili prvo crash test lutko, varnosti pa se posvečajo že več kot 80 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija