Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volkswagen ni več konkurenčen
Thomas Schafer
Volkswagen ni več konkurenčen
Volkswagen ni več konkurenčen
28.11.2023 20:42

Volkswagen je vrsto let zavzemal položaj vodilnega proizvajalca avtomobilov v Evropi, zadnja leta pa se spopada s težavami.

Urša Prosenjak

Podjetje se je v obdobju pandemije in kasneje zaradi ukrajinske situacije soočilo s težavami v dobavni verigi. Junija so objavili načrte za zmanjšanje stroškov za 10 milijard evrov, ​​zdaj pa Reuters poroča, da je izvršni direktor Volkswagna Thomas Schafer priznal, da podjetje ni več konkurenčno.

Reuters se sklicuje na besede, ki naj bi jih Schafer izjavil na sestanku osebja v Wolfsburgu: »Z mnogimi našimi že obstoječimi strukturami, procesi in visokimi stroški nismo več konkurenčni kot znamka Volkswagen.«

Na istem sestanku je Gunnar Kilian, član upravnega odbora, odgovoren za človeške vire, povedal, da bodo nekaj prihranka dosegli z delnimi ali predčasnimi upokojitvami. Načrt zmanjševanja stroškov bo dokončan do konca tega leta, Kilian pa je pojasnil, da bodo večino prihrankov dosegli z drugimi ukrepi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
5VAR0G28.11.2023 22:07
prav tako jim pa ne bi škodilo če bi začeli delat manj dolgočasne avte... še sploh novi Passat je eno veliko razočaranje
klemens29.11.2023 00:12
EU politika, zeleni terorizem, posiljevanje kupcev, pomanjkanje logike in zdrave pameti...27 držav EU-ja je mislilo, da bo s teorijo rešilo svet s še ostalimi cca 180 državami. Rezultati so tu.
7even7729.11.2023 05:09
Poleg tistega, kar sta zapisala, je dokaj neodgovorno do strank tudi "natezanje" že pri dobavi vozil ob naročilu. Leto dni je, očitno, kar neizogibni "standard", ki jim pač ne more biti v ponos. In če bi malce manj veselo predstavljali prihajajoče modele, ki bodo - si mislim - prvim kupcem dostavljeni v 2025 (pa še nič lepi niso) in se zavezali redna naročila izpolnjevati, kot je treba, bi jim nihče tega ne zameril. Govoriti ob vsem skupaj o "nekonkurenčnosti" pred vsemi drugimi težavami, ki so si jih deloma nakopali tudi brez korone, pa je najmanj kar brezobzirno.
SimonsenPlus29.11.2023 06:15
Sami so se odločili (in se še kar odločajo; s svojimi ravnanji), da bodo nekonkurenčni.
Bacco29.11.2023 08:31
Znižanje stroškov jih bo pa zagotovo "rešilo". Avtomobili bodo še malo slabši, dobavni roki še daljši, cene pa nič nižje. Sicer pa tako nekako kot je napisal 7...
shark91129.11.2023 09:32
Za začetek naj dajo 7 let garancije, kot KIA ali MG, in s tem dokažejo, da so njihovi avtomobili kvalitetni!
darker29.11.2023 09:45
Največji stroškovni problem je, da vzporedno morajo razvijati poleg električnih vozil še bencinarje in dizle. Do 2035 je še dolga. Ukinejo naj bencinarje in dizle pa bodo ostali samo s štirimi ali petimi modeli.:) Saj ima Tesla tudi samo tri modele:)
darker29.11.2023 09:46
Aja, pa 2 milijardi dobička je tudi ok. Saj ne rabijo imeti 6 milijard:)
macolar29.11.2023 10:08
Še malo nazaj so podajali izjave da kdor ne bo mogel plačati več, da naj hodi peš oz. z javnim prevozom... Kako hitro se vse obrne. Boomerjev ki bodo kupovali značko in spomine je vedno manj, poleg tega jih malo tepe tudi uspeh Škode - ampak še dobro da denar ostane v hiši. Potrebno bo malo stakniti glave in na trg lansirati konkreten avto kot sta to bila Golf in Passat ki sta nekoč že rešila znamko pred potopom. Niso pa to več 70ta, konkurenca danes je neizprosna in že ponuja več, kupci pa bolj zahtevni kot kdajkoli.
skrivo29.11.2023 15:57
EU birokrati so že kreteni, tu ni dvoma, ampak potem pa vse sile napenjajo, da bi lahko po 2035 avti vozili na sintetična goriva. Botlji, da jih ni, pa kako jim ni jasno, da bodo sintetična goriva dražja od najdražjega? Zlobirali bi, da se letnica 2035 izbriše in da se pusti tehniki da naredi svoje. Pa saj je jasno, da se do 2035 ne da veliko narediti. Tako lahko rečemo, da so sokrivi za to kar imajo. Drugi so se pa bolje prilagodili, torej, oni sami so neuspešni.
IcEmAn29.11.2023 23:33
Če bo šlo tako naprej, jih bo Škoda kmalu prehitela po prodaji. Octavia je povsem zasenčila Golfa (in ostala dva koncernska brata), podobno pričakujem tudi na relaciji Superb-Passat.
7even7730.11.2023 09:11
@Ice, res je, Octavia se zaradi - predvsem - ugodneje zastavljene cenovne politike (tako zunaj, kot pri nas, npr. zdaj spet spodbujanje prodaje s financiranjem 1% in sploh negotovinska prodaja Škod, ki jih na gotovino v bistvu ne moreš kupiti) kaže v precej boljši prodajni statistki, kot ostale trije "sorodniki", zato se navidezno zdi, da so ostali, ki so morali - spet predvsem - v času covida materialne zmožnosti načrtno prepustiti češki veji VW-a, slabše prodajani. V resnici niso, vendar so se prav zaradi povedanega zgodile vsaj enoletne (in še daljše) dobave naročenih Golfov, A3-jev in Leonov. In še danes je skorajda tako, verjemi. se pa strinjam, da bo tudi pri dvojčkih Passat/Superb zadeva izjemno podobno, z eno razliko - tako dobesedno enaka, kot sta si ta dva avtomobila zdaj, razen notranjosti, si nista bila še nikoli. Boki, stranska stekla in streha - vse to so dejansko enaki sestavni deli. Pa ker bo cena zelo verjetno ponovno po Škodino prijaznejša, ima že v teoriji Superb seveda boljše izhodišče. Znotraj je povrhu tega tudi simpatičenjša, na zunaj pa mi, osebno, nista prav blizu ne eden, še manj drugi.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija