Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi Nissan Leaf bo elegantni križanec
Napovedujemo
Novi Nissan Leaf bo elegantni križanec
Novi Nissan Leaf bo elegantni križanec
06.12.2023 00:23

Nissanov prvi električni model Leaf bo prihodnje leto dobil naslednika. Proizvajali ga bodo v Veliki Britaniji, v isti tovarni, kjer bo potekala tudi proizvodnja električnega Qashqaia in Juka.

Urša Prosenjak Nissan

Tretja generacija Leafa bo v primerjavi s trenutnim modelom doživela precej sprememb, najbolj očitna bo sprememba karoserijske oblike. Novi Leaf bo križanec, a bo v primerjavi s Qashqaijem in Jukom nižji ter elegantnejši. Oblikovalci so navdih črpali pri modelu Ariya, pa tudi pri konceptu Chill-Out iz leta 2021.

Novi model bo vizualno veliko privlačnejši v primerjavi s predhodnikom. Oblikovalci so bili namreč odločeni, da se bodo izognili posnemanju proporcev prve in druge generacije. To bo lažje zaradi dejstva, da bo postavljen na enako platformo CMF-EV kot Ariya in Renault Megane E-Tech.

Novi Leaf bo uporabljal najsodobnejše baterije, ki jih proizvaja Envision v objektu, ki ga gradijo blizu Nissanove tovarne v Sunderlandu v Veliki Britaniji. Te napredne baterije nudijo 30-odstotno povečanje gostote energije v primerjavi z baterijami trenutnega modela, kar bo znatno povečalo njegov doseg.

Tretja generacija Leafa naj bi se javnosti predstavila konec leta 2024.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
SimonsenPlus06.12.2023 05:49
Tole je od zadaj tisto, kar bi moral biti naslednji volvo s90.
darker06.12.2023 06:51
Res je, novi Volvo:)
jjs06.12.2023 13:53
Jim je dal Prius popra vohat - vsaj kar se oblike tiče, če že ne tehnologije.
jjs06.12.2023 14:07
Mimogrede, oblika je super. Ni čudno, da je Bruselj za 3 leta podaljšal obdobje, v katerem EV-ji Made in UK ne bodo carinjeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija