Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z Nissanom Ariyo med obema tečajema
Podvigi
Z Nissanom Ariyo med obema tečajema
Z Nissanom Ariyo med obema tečajema
20.12.2023 00:46

Zakonca Chris in Julie Ramsey sta zaključila svoje potovanje do južnega tečaja na Antarktiki, ki sta ga opravila izključno na električni pogon.

Uredništvo Nissan

Svojo desetmesečno, 30.000 km dolgo pustolovščino sta začela na zamrznjenem Arktičnem morju na točki severnega magnetnega pola iz leta 1823, s potovanjem po različnih terenih in v različnih razmerah Severne, Srednje in Južne Amerike, nato pa sta previdno prečkala najbolj oddaljeno celino na planetu, da bi prispela do južnega tečaja. To je prvič, da je katero koli vozilo, kaj šele električno, opravilo takšno pot.

Popolnoma električno ekspedicijsko vozilo Nissan Ariya s štirikolesnim pogonom e-4ORCE je na dolgih razdaljah in zahtevnih neutrjenih poteh opravilo najzahtevnejše preizkuse pri ekstremnih temperaturah in na velikih nadmorskih višinah. Serijska Ariya brez sprememb na pogonskem sklopu ali akumulatorski bateriji je za namestitev pnevmatik BF Goodrich premera 99 cm (39") prilagodilo podjetje Arctic Trucks, strokovnjak za mobilnost na polarnih območjih.

Chris in Julie sta odpravo 'od pola do pola' začela načrtovati leta 2017, potem ko sta s svojim Leafom  opravila na 10.000 km dolgo vožnjo Mongol Rally, ko je bilo na tej preizkušnji prvič udeleženo vozilo na električni pogon.

Chris je dejal: »Ne morem verjeti, da smo na južnem tečaju. Po tolikih letih načrtovanja se ne zdi resnično. Vedno sem popolnoma verjel v neverjetne zmogljivosti električnih vozil in vedel, da se bo najina Ariya spopadlo z vsem, kar mu bo naloženo. Vendar je bilo veliko težje, kot sem pričakoval.«

Julie je dodala: »To je bilo neverjetno potovanje z ljudmi, ki smo jih spoznali, prijatelji, ki smo jih dobili, in podporo, ki smo jo prejeli. Na odpravo “od pola do pola” sva se ob začetku podala s Chrisom sama, zdaj pa je v ekipo vključenih na tisoče prijaznih in napredno mislečih ljudi.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija