Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja tudi naviti Ypsilon HF
Napoved
Prihaja tudi naviti Ypsilon HF
Prihaja tudi naviti Ypsilon HF
19.02.2024 10:40

Pred nekaj dnevi, ko so v Milanu predstavili novo generacijo modela Ypsilon, so med drugim omenili obuditev legendarne oznake HF.

Peter Pirkovič ClubAlfa

Prihodnost nikakor ne bo takšna kot je bila nekoč, saj je nova generacija grajena na koncernski (Stellantis) platformi CPM, kjer je glavni fokus na električno gnanih modelih. Klasične Ypsilona že poznamo, v okviru dirke Mille Miglia, ki se bo odvijala med 11. in 15.junijem, pa bodo Italijani javnosti predstavili športno navdahnjeno izvedbo HF. Slednja si bo tehnično sorodna z novim Abarthom 600e, kar pomeni, da jo bo gnal električni sklop s 176 kW (240 KM), pogon pa bo speljan na sprednji kolesni par. Drugih tehničnih podrobnosti ne razkrivajo. Začetek prodaje modela Ypsilon HF je predviden za pomlad 2025. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
bomby19.02.2024 11:00
Tole z elektriko mi ne potegne nikakor pa če še zraven napišejo integrale HF, to so bili legendarni avtomobili z glasom in stasom. tole je pa kar nekaj, tako kot električni Mustang kar nekaj.
7even7719.02.2024 12:35
Vsi avtomobili, ki so skozi desetletja pridobivali ta status t.i. “legende”, so bili vedno (in to je neizbrisno) “na motor” in niti zdaleč ne “na elektriko”, to pa je tudi neko edino (še) merilo za nesmrtnost in večni spomin takšnih stvaritev.
macolar19.02.2024 13:07
Čez več desetletij ko bo oz. če bo elektrika mainstream, potem nikomur več ne bo mar da so te oznake nekoč veljale za vozila z motorjem na notranje izgorevanje. Mladi že danes ne vedo kaj se je dogajalo 10 let nazaj, oz. jim ni mar. Prej kot slej bomo tudi bencinarji izumrli. Že tako je zanimanje za performans vozila bolj zarad kozmetike kot pa strasti. Važno da objaviš sliko na družabnih omrežjih...
skrivo19.02.2024 22:39
Macolar, imaš prav, te, ki prihajajo za nami, nič več ne zanima kaj poganja vozila, kar je res žalostno. Ne vedo kako deluje mašina, kako deluje elektromotor, kako deluje diferencial, kaj je to športno podvozje in še bi lahko našteval. Ker nimajo pojma, jim bodo proizvajalci lahko prodali karkoli se jim bo zahotelo.
7even7720.02.2024 04:47
Kar nekako žalosti ta prihodnost - in ker naj nič več ne bi bilo "na motor", temveč samo še "na baterijo", je potem, očitno, skorajda že res vseeno, kaj vse smo vedeli do danes - in kaj bodo zanamci sploh še kupovali...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija