Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prodaja se Cadillac ameriškega predsednika
Dražba
Prodaja se Cadillac ameriškega predsednika
Prodaja se Cadillac ameriškega predsednika
19.02.2024 23:36

Nedolgo po tem, ko se je na dražbi prodal Lamborghini nekdanjega ameriškega predsednika, bo novega lastnika dobil tudi avto trenutnega prvega moža Združenih držav Amerike.

Urša Prosenjak

Prodaja se črni Cadillac ATS-V, ki ga je pred prevzemom položaja vozil ameriški predsednik Joe Biden. Avto ima rjavo usnjeno notranjost, pod pokrovom pa je 3,6-litrski V6 motor z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in pogonom na zadnja kolesa.

Biden leta 2017 obiskal Delaware Cadillac v Wilmingtonu in mu je bil všeč ATS-V. Takrat je bil nekdanji podpredsednik in je spremenil svoje varnostno dovoljenje, da bi lahko vozil v javnosti. Do danes je avto prevozil nekaj manj kot 26.000 kilometrov, večino pa jih je do leta 2020 napravil Joe Biden.

Avto pa ni poseben le zaradi povezave s sedanjim predsednikom. Biden je želel model ATS-V z notranjostjo Kona Brown, vendar Cadillac te opcije ni ponujal v vrhunskem paketu opreme ATS. A so za takratnega podpredsednika napravili izjemo in tako je nastal unikatni primerek ATS-V. Dodatno je opremljen še s paketoma opreme Luxury in Safety & Security.

Dražba se zaključi v sredo, dva dni pred koncem pa znaša najvišja ponudba 70.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija