Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tehnične nadgradnje za Dacio Sandero in Jogger
Dacia
Tehnične nadgradnje za Dacio Sandero in Jogger
Tehnične nadgradnje za Dacio Sandero in Jogger
20.02.2024 01:12

Ne gre za klasični facelift, pač pa sta dva priljubljena Romuna dobila nekaj tehničnih izboljšav.

Artur Švarc Dacia

Zato na fotografijah ne boste videli sprememb, ker pa v EU prihajajo strožji predpisi za varnost, sta Jogger in Sandero od novega modelnega leta na voljo s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in opozorilnikom za prekoračitev hitrosti. Prav tako so dodali še sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za nadzor pozornosti voznika, ob vsem tem pa so serijski še senzorji za dež in luči. Za nameček kamera za ogledalom omogoča še Napredno zaviranje v sili. Novo modelno leto prinaša tudi nove barve, med drugim bo Sandero Stepway dobil Safari bež barvo, nova je tudi podoba platišč. V notranjosti je USB-C zamenjal USB-A priključek, Dacia Jogger Hybrid pa dobiva nov 7-palčni osrednji zaslon, ki je že na voljo v novem Dusterju. V salone novosti pridejo pomladi. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs20.02.2024 02:09
Pa ta zadeva pri nas deluje ali se voziš z opozorilnikom še 20km zatem, ko omejitev ne velja več?
Makaronar20.02.2024 06:04
To bedarijo za prepoznavanje prometnih znakov je potrebno cimprej prepovedati, ker velikokrat kaze narobe, se ne aktualizira po naslednjem kriziscu itd itd...in kam smo prisli? Prisli smo tako dalec, da nekateri sploh ne spremljajo vec prometnih znakov ampak buljijo v tisti ekrancek, ker tisti ekrancek ima vedno "prav"!
Bacco20.02.2024 08:23
Načeloma velja tudi pri prepoznavanju prometnih znakov povsem enako kot za ostale asistenčnih sisteme. So v redu, dokler jih voznik uporablja zgolj kot pomoč, še vedno pa je on tisti, ki vozi in spremlja promet. Dejstvo pa je, da (tudi zaradi vse te elektronske navlake) ljudje čedalje slabše vozijo/vozimo in nis(m)o osredotočeni na dogajanje v avtu in okoli nas.
Msport220.02.2024 10:31
Lepo, da so dodali bež barvo katrce R4. Naša zadnja je bila takšne barve.
IcEmAn20.02.2024 19:03
Žalostno, da šele leta 2024 avto dobi serijsko senzor za luči. Najbrž bo pa še dodatnih nekaj let preteklo, da bodo dnevne luči svetile spredaj IN zadaj.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija