Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Natančen v vseh pogledih
Lexus RX 450h+ Luxury
Natančen v vseh pogledih
Natančen v vseh pogledih
23.02.2024 12:31

Lexusov največji športni terenec je mnogih pogledih izjemno dovršen avtomobil, ki zaradi drugačne pogonske alternative nekako ne ustreza evropskemu kupcu, saj si ta v tem segmentu želi predvsem avtomobila z zmogljivim dizlom. RX je eden tistih redkih modelov, ki ga nikdar ni imel v ponudbi.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič
Osnovna cena: 99.000
Cena testnega vozila: 99.000
videz
udobna in prostorna potniška kabina
zvočna izolacija
izbira materialov
končna izdelava
pogonski sklop
poraba je lahko zelo ugodna
vozne lastnosti
multimedija nima izbire slovenskega jezika
torba za kablovje odžira prostor v prtljažniku

Zgodovina Lexusa RX je precej bogata, saj je avto na sceni vse od leta 1997. V 27 letih obstoja so na tržišče po vsem svetu poslali kar 5 generacij tega modela in zabeležili krepko več kot dva milijona prodanih vozil. V Sloveniji so jih od leta 2006 prodali nekaj več kot dvesto. Zadnja, najaktualnejša generacija se je javnosti predstavila v letu 2022, leto kasneje smo jo pospremili tudi na naše ceste, pred kratkim pa smo z njim preverjali, kako učinkovit je hibridni pogon na daljših relacijah. 

Natančen v vseh pogledih

Peta generacija modela RX je grajena na znani koncernski platformi GA-K, ki mu po navedbah predstavnikov znamke prinaša 90 kilogramov prihranka na teži, 60 mm daljšo medosno razdaljo in možnost vgradnje različnih pogonskih alternativ. Oznaka 450h+ predstavlja priključno-hibridni pogon, na katerega pri Lexusu veliko stavijo. Gre za preverjeno kombinacijo, ki so si jo sposodili iz Toyote RAV4 PHEV. Pod sprednjim pokrovom je tako vgrajen štirivaljni 2,5-litrski bencinski motor s 136 kilovati moči, dodatno pa so inženirji vgradili še eno električno pogonsko enoto spredaj (134 kW) in eno na zadnji osi (40 kW). Obe enoti hrani litij-ionski baterijski zalogovnik s kapaciteto 18,1 kWh, ki smo ga polnili na domači vtičnici, celoten proces pa je trajal okrog 8 ur. Na nekoliko zmogljivejši javni polnilnici z dvosmernim tokom bi šlo nekoliko hitreje, saj ima RX vgrajen 6,6 kW polnilnik. Skupna sistemska moč celotnega pogonskega sklopa znaša 227 kilovatov (309 KM).

Natančen v vseh pogledih

V objemu odličnih sedežev in nekoliko višjega položaja, je bila vsaka vožnja z RX-om pravzaprav nekakšna poezija. Jasno, potrebno je malce prilagoditi vozniške običaje, saj gre vendar za hibrid, ki za volanom potrebuje umirjenega človeka, da bi izkoristil ves potencial tehnike. Vsak zagon in začetek vožnje se začne tiho. Na električni način. Dovolj velika baterija omogoča realnih 52 kilometrov dosega, kar je več kot dovolj za tiste vsakodnevne potrebe. Vrtec, šola, trgovina, pošta in podobno. Na daljših poteh velja režim delovanja nekoliko prilagoditi. Najprej je potrebno pritisniti gumb ob miniaturni menjalni ročici, da aktiviram program vožnje HEV. Kombinacijo klasičnega in električnih motorjev. Preklop med eno ali drugo pogonsko enoto poteka popolnoma neslišno in brezhibno. Kako poteka vožnja me opozarja ikona na merilnikih oziroma če bi na osrednjem zaslonu vklopil poseben prikaz pretoka energije. 

Natančen v vseh pogledih

Daljši izlet me v teh lepih zimskih dneh ponese na eno najlepših cest Jadrana. S polno 55-litrsko posodo za gorivo in napolnjenimi baterijami mi računalnik pokaže 630 kilometrov skupnega dosega. Od tega jih 55 prispeva baterija. Pred seboj imam večinoma prazno Jadranko in nekaj avtocestnih kilometrov, kjer hitrost ne preseže 130 km/h. Režim energetskega pretoka je zasnovan na način, da se baterije polnijo tako s pomočjo motorja ali rekuperacije, s tem pa se ohranjajo zadostna kapaciteta baterij, ki posredno pripomorejo k učinkovitejši dinamiki vožnje. Tudi brezstopenjski e-CVT menjalnik poskrbi za občutno manj siljenja v višje območje vrtljajev bencinskega motorja in temu primerno je RX med vožnjo precej tih in uglajen. Na končno destinacijo, po skoraj 250 kilometrih, prispem s tri četrtine polnim rezervoarjem, s 35 kilometri električnega dosega in povprečno kombinirano porabo samo 5,9 litra. 

Natančen v vseh pogledih

Kratek postanek pri prijateljih in tik preden se sonce spusti že odrinem nazaj proti domu. Pred seboj imam spet prazno cesto in neizmerno uživam v malenkost bolj dinamični vožnji. Izjemno natančen volanski mehanizem, prilagodljivo vzmetenje AVS, ki ves čas nadzoruje silo blaženja na kolesih, štirikolesno krmiljenje in učinkovit štirikolesni pogon poskrbijo, da se 4,89 metra dolg in 2,1 tone težak japonski samuraj brez kančka slabe vesti odločno spopade z zavitimi cestami. Vsak ovinek odpelje natančno in tako rekoč brez nagibanja karoserije. Čisti užitek v vožnji. Po skoraj 470 kilometrih, končni izračun pokaže povprečno porabo 6,5 litra, četrtino goriva v rezervoarju in 11 kilometrov električnega dosega. Precej natančno je računalnik napovedal skupni doseg. 

Natančen v vseh pogledih

Veliki RX je novi peti generaciji dobil tudi osveženo podobo. Nekakšno evolucijo dosedanje oblike, ki jo bogatijo prečiščene linije, minimalistični žarometi z novim LED dnevnim podpisom, ogromna maska, velika 20-palčna platišča in zadnje luči, ki ustvarijo svetlobni pas čez celoten zadek. Potniška kabina je izjemno potovalno usmerjena. Zaradi izdatne zvočne izolacije med vožnjo izjemno tiha, udobna in seveda za vse potnike tudi dovolj prostorna. Vključno z njihovo prtljago v prtljažniku, ki je zaradi baterij in električnega motorja, za odtenek manjši (461 litrov) kot pri običajnem modelu. Pri njem zmoti le nizek najvišji položaj odprtih prtljažnih vrat in dejstvo, da je za polnilne kable na voljo le torba, ki odžira dodatni prostor. Za potrebe prevoza večjih stvari, se deljiv naslon zadnje klopi v položaj ravnega dna postavi s pomočjo elektrike (1678 litrov).Zasnova vozniškega delovnega prostora je prav tako zelo dobra. Osrednji zaslon je nekoliko pomaknjen v smeri voznika in predstavlja nekakšno podatkovno vozlišče celotnega dogajanja. Deluje brezhibno in je hkrati pregleden, pika na i pa bila možnost izbire slovenskega jezika. Raven udobja in funkcionalnosti dodatno dvigujejo še ozvočenje z 21 zvočniki (Mark Levison), notranje digitalno vzvratno ogledalo, projekcija podatkov na sprednjo šipo in električna stikala za odpiranje vrat, ki jih med vožnjo ni možno odpreti.

Natančen v vseh pogledih

Lexus RX450h+ s paketom opreme Luxury ima na seznamu pravzaprav vse kar proizvajalec ponuja. Ni veliko manevrskega prostora za dodatno opremo. Z aktualno ceno 99 tisoč evrov, ki je mimogrede enaka klasično gnanemu modelu RX500, je brez dvoma zanimiva alternativa uveljavljeni evropski konkurenci.

Tehnični podatki
Motor: štirivaljnik; prostornina - 2.487 cm3 ; moč - 136 kW (185 KM); navor - 227 Nm pri 3600 vrt/min; Električni pogon: sprednji: 134 kW, največji navor: 270 Nm, zadaj: 40 kW, največji navor: 121 Nm; Sistemska moč hibridnega pogona: 227 kW (309 KM)
Prenos: pogon - štirikolesni; menjalnik - e-CVT; zavore - ja spredaj, ja zadaj; gume spredaj- hlajeni diski; gume zadaj - hlajeni diski; obračalni krog - 235/50R21;
Karoserija: 5-vratna, SUV; število sedežev - 5; mere (d/š/v) - 4.890 x 1920 x 1695 mm; medosna razdalja - 2850 mm; obračalni krog - 12,6 m;
Notranje mere: prtljažnik - 461 - 1678 litrov;
Mase: masa - 2270 kg; skupna dovoljena masa - 2.780 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 6,5 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 200 km/h; rezervoar - 55 l; poraba WLTP - 1,1 l/100km (1 op 90,9); emisije CO2 - 25 g/km;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zraice23.02.2024 15:43
Hahaha kaka cena
thunderbolt23.02.2024 15:49
Ne vem zakaj zgrazanje nad ceno-skonfiguriraj si X5 ali pa GLE-ja s tako opremo, pa bos videl, kaj je haha cena. Dober stroj, meni bi zadoscal NX
SimonsenPlus23.02.2024 16:01
Toliko kompliciranja s tehniko pogona, da na koncu porabi toliko kot moj 2-tonski dizel SUV, ki ima, mimogrede, s polnim tankom doseg čez 1000 km.
zraice23.02.2024 16:41
Točno simonsen
alfafil24.02.2024 00:22
Hibrid je alternativa dizelu, torej nič čudnega, da je poraba podobna. Če in ko bo dizel dokončno na smetišču zgodovine, pa te alternative ne bo več.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija