Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan
Slovenska premiera: Volkswagen Passat
Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan
Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan
14.03.2024 05:03

Po več kot pol stoletja in več kot 34 milijonih prodanih avtomobilov se Passat zdaj kupcem predstavlja v novi deveti generaciji. Dizelski motorji ostajajo primarna želja kupcev, prav tako se ohranja štirikolesni pogon, v ponudbi pa ni več izvedbe Alltrack in limuzine.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Najnovejša izdaja Passata se po novem proizvaja v tovarni v Bratislavi (zadnja generacija še v tovarni v nemškem Emdnu), na isti proizvodni liniji, kjer denimo nastajajo Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Volkswagen Passat in novi Škoda Superb. Za razliko od slednjega, ki se bo v kratkem predstavil v novi generaciji, je Passat obdržal le karavansko Variant izvedbo. Prodajne številke preteklih let kažejo, da je zanimanje za limuzino strmo upadalo. Če je bilo v leta v prvem desetletju novega tisočletja razmerje še nekako enakovredno, je v zadnjih desetih letih zanimanje precej upadalo. V lanskem letu so prodali le še 58 limuzinskih Passatov, leto poprej pa 100 primerkov. Zanimanje za karavana ostaja na enakem nivoju. Med 400 in 500 primerki na leto v zadnjem obdobju, medtem ko so želje za prihodnost nekoliko višje. Morda so pri Volkswagnu že na dobri poti, saj so v času dvomesečne predprodaje pa do danes so zbrali 152 naročil. Večina teh je z dizelskim pogonom, hkrati pa je opazen trend zanimanja za bencinsko gnane različice.

Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan

Prvi stik z njim daje vedeti, da je Passat povsem nov avtomobil, ki bo nedvomno prepričal določen del kupcev. Izdelan je na izboljšani platformi MQB Evo, ki mu prinaša številne prednosti v tehnološkem smislu, hkrati pa se je tudi dimenzijsko okrepil. Za 14 centimetrov v dolžino (skupno 4,92 metra) in za 5 centimetrov pri medosni razdalji, s čimer so poskrbeli za več prostora z kolena na zadnji klopi. Jasno, povečal se je tudi prtljažni prostor, in sicer za 40 litrov na skupno 690 litrov, v kolikor pa uporabnik preklopi naslon zadnje klopi, se prostor poveča na kar 1920 litrov. V potniškem delu prevladuje izbor zelo kakovostnih materialov, za doplačilo vgradijo tudi posebne ErgoActive sedeže s funkcijo masaže ter gretja in hlajenja, medtem ko je voznikov delovni prostor opremljen z volanom s klasičnimi gumbi, prestavno ročico samodejnega menjalnika je zamenjal obvolanski selektor (podobno kot pri električarjih), odvisno od paketa opreme pa bo na vrhu sredinske konzole nameščen prostostoječ 12,9- ali 15-palčni zaslon. Tako eden kot drugi prinaša izboljšan informacijsko-razvedrilni sistem MIB4, hkrati pa so pri Volkswagnu poskrbeli za izboljšave pri sistemu za zrcaljenje podatkov na sprednjo šipo.

Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan

Passat bo v začetni fazi na voljo s 110-kilovatnim dvolitrskim dizlom, v kombinaciji s samodejnim DSG menjalnikom. Ponudbo dizlov bodo čez dva meseca dopolnili še s šibkejšo in cenejšo 90-kilovatno izvedbo, istočasno pa bodo na cenik uvrstili tudi najzmogljivejšo 142-kilovatno izvedbo, serijsko opremljeno s štirikolesnim pogonom 4Motion. Slednjega bo deležen tudi Passat z dvolitrskim bencinskim TSI motorjem s 195 kilovati moči, ki bo na voljo od maja dalje. Veliko stavijo tudi na elektrificiran bencinski 1,5-litrski eTSI motor s 110 kilovati moči z izboljšanim 48-voltnim blago-hibridnim sistemom, nekaj kupcev pa bo morda zanimal tudi priključno-hibridni Passat (eHybrid – 150 in 200 kW z 19,7 kWh baterijo).

Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan

Trenutno najcenejši Passat v Sloveniji stane 35.814 evrov, bogato opremljen R-Line pa dobrih 46 tisoč evrov. Kot že omenjeno, cenik bodo v prihodnjih mesecih še dopolnjevali. 

Passat je zdaj postal skoraj petmetrski karavan

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7714.03.2024 11:40
Torej je zdaj, če samo (in žal) nekoliko parafraziram naslov pričujočega članka - “Superb” zdaj postal (nepotrebno) dolg karavan… Ne razumem potreb po vsakokratnem generacijskem dolžinskem podaljševanju!?! Niti ne zmoti toliko to, da v tej, B9 generaciji, “Passat” ni več - Passat. Nikakor. K sreči je bilo moč veliko prijetnega doživeti s (tudi) B8.5. K sreči. eTSI 110kw je krasen motor za Golfa, za tegale Superba in še katerega pač ne… GTI-jevih 195kw se sliši precej bolj konkretno (če naj Diesla zdaj spregledam)!
Bacco14.03.2024 11:55
7even, saj Superb se niti ni toliko podaljšal, ker je bil že sedanji dolg 4,86 m. Pri Passatu je pa prirastek res bolj konkreten. Se pa strinjam, da ni bilo povsem nobene potrebe po tem podaljševanju. Na splošno se mi zdi pa sedaj Passat oblikovno zgrešen, prevelik in predrag. Bomo pa videli, kako se bo odzval trg.
7even7714.03.2024 12:36
V resnici bi se matični VW lahko odzval tako,,da bi Superba v nadaljevanju samo pustil na recimo njegovi dosedanji dolžini (če že...) , pa ker so zdaj iz dveh avtov naredili enega, s tem ostal pri precej bolj sprejemljivih gabaritih 4,80 bi bilo,v povprečju več kot le dovolj. Mislim, pa, da ker izbire ni več, bo pač vsakdo, ki bo želel v bistvu enak (isti) avtomobil, zavil ali k eni al k drugi znamki, ker bolj vseeno, kaj se naroči, kot bo to odslej dalje, ni bilo še nikoli. Cenovno si niti ne bosta več tako zelo narazen, odločilna bo najbolj spretnost pogajanj pri končni ceni in/ali že v samem startu določena cenovna politika in/ali pogoji financiranja in s tem nakupa. Glede na to, da je pri Škodi to strateško naravnano drugače, kot pri VW, morda ne bo čudilo, da bo - kot v primeru Golfa in Octavie - videti celo kak primerek več na cestah, kot Passata. Ponavljam - zdaj gre za do v podrobnostih enako enoto! Doslej ni bilo čisto tako. In nikoli doslej tako zelo očitno.
darker14.03.2024 12:57
Prejšnji teden sem si avto ogledal pri enem od trgovcev (sedaj imam že "starega" Passata karavana:). Avto res zgleda velik. Zunaj mi ni zelo všeč, notranjost pa je lepa (seveda, vsake oči imajo svojega malarja). Sem pa ravno zaradi velikosti začel razmišljati, ali sploh rabim tako velik avto.
5VAR0G14.03.2024 19:47
Premierno sem ga imel priložnost videt na IAA v Münchenu... Tako ravnodušno kot je od tega avta avta odhajalo pričakovanja polno občinstvo ni bilo videti pri nobenem drugem avtu...
klemens14.03.2024 22:52
Kakšen mesec nazaj sem se usedel vanj. Znotraj sem bil pozitivno presenečen, ni švoh, zunaj pa povprečen. Da je tako dolg, niti nisem opazil. Cena, ki je bila postavljena zraven vozila je bila pa okoli 50k eur.
R7815.03.2024 09:05
Se strinjam, tole podaljšanje je bilo povsem nepotrebno, zdaj imajo s Superbom dve "dolgi kravi" in je skoraj vseeno v kater salon boš zavil, ker po gabaritih gre za dva praktično enaka avta. Večja podobnost je bila samo še pri 1. generaciji Superba, ki je bil preznačkan Passat B5.
jjs15.03.2024 09:41
R78, imaš prav...in ne. Prvi Superb je bil preznačkan Passat za kitajski trg, torej je imel dalšo medosno razdaljo in je nagovarjal rahlo drugačen segment kupcev. Glede tega Passata pa imate prav. Ogledal sem si sicer nemški test, kjer je naredil zelo dober vtis. Estetika...ne vem, v notranjosti je zelo lep, zunanjost pa kolikor toliko, vsaj če je v neki normalni barvi z normalnimi platišči. Če bi mi hotel nekdo prodati tu prikazan avto v beli barvi in ukradenimi radkapami, bi nemudoma zavil k Škodi.
F1_tom15.03.2024 10:10
A jaz česa ne štekam? Cena za r-line 46 tisoč eur, torej cene rastejo, mašina pa 2.0 tdi s samo 150 konji ... a se delajo norca?
Bacco15.03.2024 11:04
Glavnina prodaje so poslovni uporabniki, zato pač takšna ponudba motorjev in bolj omejena personalizacija... Dejansko je pa zadeva skoraj že take it or leave it, glede na to da v tem razredu nimaš več kaj drugega kupit kot tole, 508, Superba ali pa premium...
klemens15.03.2024 16:28
F1_tom, saj imaš s tem motorjem opremo Elegance za 45k eur, Business pa za samo 42k : ), Leta 2017 je bil tak R line 29k, jaz sem vzel takrat neko Connect opremo za 27k. To so bili cajti...
F1_tom15.03.2024 20:48
Totalno noro. Pa v kerem svetu živijo. 150ps??? Pri 200ps se bi moglo šele začet. Rookie numbers, pump them up
© Copyright 1999-2023 Avtomanija