Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike
Širitev
Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike
Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike
18.03.2024 11:42

V Logu pri Brezovici bo čez dve leti vrata odprl popolnoma nov center za gospodarska vozila, katere investicija skupine Emil Frey je ocenjena na 15 milijonov evrov.

Peter Pirkovič Mercedes, Autocommerce, Žiga Intihar

Podjetje Autocommerce, ki spada pod enega največjih avtomobilskih trgovcev v Sloveniji, bo svoj nabor ponudbe še dodatno razširil, saj so sredi intenzivnih priprav na gradnjo povsem novega centra za gospodarska vozila in avtobuse znamk Mercedes-Benz, Unimog Fuso in Setra. Kot so povedali predstavniki podjetja so že dlje časa iskali novo in uporabnikom nekoliko bolj dostopno prodajno-servisno točko. Naposled so jo našli skupaj z županom občine Log-Dragomer, ki kot nekdanji uspešen športnik na dveh kolesih, zelo dobro razume avtomobilski svet in potrebe po nenehnem razvoju.

Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike

Od leve proti desni: Jožko Tomšič, direktor skupine EmilFrey v Sloveniji, Miran Stanovnik, župan občine Log-Dragomer, Rasto Oderlap, direktor podjetja Autommerce

»Sodelovanje s Skupino Emil Frey v našo občino prinaša najsodobnejše tehnologije gospodarskih vozil in s tem številne priložnosti za lokalni razvoj. Zavedamo se, kako dragoceno je imeti v občini nove zaposlitvene priložnosti, še posebno za mlade, ki si želijo delati v tehniških poklicih. Vse našteto pa ne bi imelo smisla, če ne bi bil projekt zasnovan trajnostno in v skrbi za okolje, kar želimo simbolično poudariti z zasaditvijo dreves. Veseli nas, da smo v Skupini Emil Frey našli partnerja, ki ceni in podpira lokalno okolje, v katerem deluje,« je na srečanju z novinarji povedal župan Miran Stanovnik.

Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike

Primer sodobnega prodajno-servisnega centra, kakršen bo nastal v Logu pri Brezovici.

In kakšni so načrti? Pred nekaj dnevi so vsi predstavniki v ta namen simbolično zasadili nekaj dreves, kar je pomenilo tudi formalni začetek celotne investicije. Skupaj z omejeno občino so že v lanskem letu našli primerno zemljišče (26.142 m2), ga odkupili, v začetku leta prihodnjega leta pa se na njem začenjajo intenzivna gradbena dela. Lokacija novega prodajno-servisnega centra je tik ob primorski avtocesti, od novo nastajajočega avtocestnega priključka pa bo ta oddaljen le slabe štiri kilometre. To bo za mnoge uporabnike gospodarskih vozil zelo praktično.

Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike

Nova točka za gospodarske velikane oziroma sama zgradba bo obsegala približno 2500 kvadratnih metrov, od katerih bo dva tisoč kvadratnih metrov namenjenih sodobni delavnici, z 10 stezami in do 20 delovnimi postajami (vključno s tistim za delo na višini - električni mestni avtobus Mercedes-Benz eCitaro ima denimo baterije na strehi), preostali del pa bo predstavljal prodajni salon in pisarne. Delavnica bo opremljena s stezo za preizkus zavor tovornih vozil, prikolic in lahkih dostavnih vozil ter bo zasnovana na način, da bo omogočala kakovostno izvedbo storitev vzdrževanja, popravil, pregleda tehničnih lastnosti vozil in izvedbo ličarsko-karoserijskih popravil na tovornih vozilih ter avtobusih. Po napovedih bo v novem centru zaposlitev dobilo od 30 do 50 ljudi. 

Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike

A da ne bo ostalo zgolj pri temu, velja izpostaviti, da bo na omenjenem področju urejenih 150 parkirnih mest za tovornjake in avtobuse, na voljo bo tudi pralnica, hkrati pa bo center deloval tudi kot baza za skladišče nadomestnih delov v regiji. Ker se tudi segment gospodarskih vozil in avtobusov čedalje bolj usmerja v nove alternativne pogone, je v načrtu postavitev električne polnilnice z močjo do 300 kW (v načrtu je tudi še zmogljivejša – 1 MWh), za baterijska vozila kot so Mercedes-Benz eActros in eEconic, Fuso eCanter in mestni avtobus Mercedes-Benz eCitaro. Trenutni projekt vključuje tudi izgradnjo polnilnice na vodik. 

Tik ob primorski avtocesti bo zrasel sodoben center za težkokategornike

Pri podjetju Autocommerce bodo obstoječi center na Baragovi ulici v Ljubljani obdržali, zato ga zdaj tudi temeljito prenavljajo. Na tem mestu se bodo v prihodnje usmerili predvsem v vzdrževanje baterijsko gnanih velikanov. Po besedah direktorja Rasta Oderlapa, so po natančni analizi prišli do zaključka, da obstaja potreba po novi dodatni lokaciji, ki bo zagotavljala kakovostno servisiranje tovornih vozil in nudila dodatno podporo strankam v tem segmentu. Nenazadnje so v lanskem letu na ceste poslali skupno kar 594 težkokategornikov znamke Mercedes-Benz.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Bacco18.03.2024 13:08
Odlično. Regionalna cesta (Brezovica - Vrhnika), ki že sedaj lahko služi kot primer, kako se ne sme preurejati prometna infrastruktura, bo sedaj dobila še vsakodnevno porcijo kamionov in avtobusov iz obeh strani...
IcEmAn18.03.2024 20:29
Res, da so pri Mercedesu osebna vozila eno, tovorni program pa drugo, je kar malo hecno, kako na kupu so oz. bodo tam Autocommerce/Emil Frey, Špan in Prigo (ta ima poslovno enoto še na Brdu).
darker04.04.2024 10:08
Občino boli k....za gnečo na cesti. Glavno, da bo pokasirala komunalca in še ostale davke
© Copyright 1999-2023 Avtomanija