Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Naviti električni bus
Premiera: VW ID.Buzz GTX
Naviti električni bus
Naviti električni bus
21.03.2024 17:55

ID.Buzz GTX je najmočnejši Volkswagnov bus vseh časov.

Artur Švarc VW

Že običajni ID.Buzz, ki je že nekaj časa na trgu, obrača glave, seveda pa pri Volkswagnu niso skrivali, da bodo tudi pri njem dodali navito verzijo GTX. Kot tudi drugi ID modeli ima Buzz GTX svetleče črne dodatke, črna kolesa, drugačne žaromete in satovje na dnu odbijača. GTX ima tudi posebno barvo, Češnjevo rdečo, ki ni na voljo za ostale ID.Buzze.

Notranjost je odeta v črno in prešita z rdečimi šivi in okraski. Nad glavo si je mogoče omisliti panoramsko streho, prosojnost pa spreminjajo tekoči kristali. Tudi GTX je na voljo s kratko in podaljšano medosno razdaljo. Osnovna je petsedežnik, opcijsko s šestimi sedeži v treh vrstah, enako tudi podaljšana različica. Srednja vrsta se premika vzdolžno 15 ali 20 centimetrov, odvisno od medosne razdalje. Prtljažnik pri manjšem meri 1121 litrov, povečljiv na 2123 litrov, pri daljšem pa 1340 litrov (2469 l s poravnanimi sedeži). Če je tu tretja vrsta sedežev, prtljažnik meri le 306 litre.

Osnovni ID.Buzz poganja 210-kilovatni elektromotor na zadnji osi, GTX je dobil še 80-kilovatni dodatek za sprednja kolesa, kar pomeni, da je tudi 4Motion. Z dvema motorjema je tudi masa prikolice občutno večja, s 1000 kilogramov na 1600 pri daljši in celo 1800 pri kratki različici ID.Buzz GTX. Pospešek za GTX-a do stotice znaša okoli 6,5 sekunde.

Kratki ID.Buzz GTX ima 79 kWh baterijo, kar zadošča za okoli 390 kilometrov, polni se z jakostjo do 185 kW. Podaljšana različica ima tudi več prostora med kolesi in ima 86 kWh baterijo, ki bo dala kakih 30 kilometrov dosega več, lahko pa se polni z močjo do 200 kW. Avto prihaja k nam jeseni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac22.03.2024 07:00
Ko bi lahko varčevali in uporabili dele in ideje od Multivana. Tračnice po tleh in odstranljive stole. Tako imajo pa še eno verzijo. Kakor vem, je Buzz širši od Multivana. Kaj je taksnega v stranicah, da je notri ožji?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija