Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vmesna rahla prenova
Slovenska premiera: Škoda Kamiq in Scala
Vmesna rahla prenova
Vmesna rahla prenova
25.03.2024 18:27

Pri Škodi so sredi lanskega poletja sporočili, da so Kamiqu in Scali namenili nekaj manjših oblikovnih popravkov in drugih izboljšav. Zdaj sta ta dva pripeljala na slovenske ceste.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Kompaktna Scala in mali križanec Kamiq pri Škodi predstavljata dobro petino skupne prodaje. Največji del pripada Kamiqu, ki je lansko leto denimo prepričal nekaj več kot tisoč slovenskih kupcev, medtem ko je Scalo za svoj avtomobil izbralo 334 Slovencev. Prvi mož Škode v Sloveniji, Petr Podlipny, pravi, da je pri podatkih o prodaji najbolj ponosen, da so tako rekoč vse Škode (teh je bilo lani nekaj več kot 5.500) ostale v Sloveniji, hkrati pa so zaznali rast pri prodaji fizičnim kupcem. Teh je bilo lani skoraj 3 tisoč.

Vmesna rahla prenova

Kar se tiče zunanjosti, sta bila oba modela deležna rahle oblikovne prenove. Pri obeh je opazna oblikovna sprememba sprednjega in zadnjega odbijača, obema so po novem namenili (za doplačilo) matrične LED žaromete, rahlo spremenjena je grafika napisa Škoda na zadku, prav tako pa obema pripadata tudi dinamična smernika. V duhu vmesne prenove sta oba dobila še nekaj novih barv zunanjosti in prenovljeno paleto 16-, 17- in 18-palčnih platišč. Potniška kabina za oba prinaša številne nove kakovostne materiale, digitalne 8-palčne merilnike, večji osrednji 8,25-palčni zaslon na dotik (v serijski opremi), izboljšano ambientalno osvetlitev, dva USB-C priključka (s hitrejšim 45-vatnim polnjenjem naprav), preurejeno pa je tudi upravljanje klimatske naprave, ki ima zdaj dva fizična gumba za nastavljanje jakosti ventilacije. 

Vmesna rahla prenova

Klasičnih paketov opreme, kot smo jih poznali do zdaj, ni več. Izjema je le športni paket Monte Carlo. Pri obeh modelih sta jih nadomestila paketa Essence in Selection, znotraj teh pa lahko kupec izbira še dodatne sloge notranjosti, od katerih bo odvisno, kakšni sedeži bodo v avtomobilu vgrajeni. Ko gre beseda o pogonski tehniki, sprememb ni. Na voljo so litrski trivaljnik z močjo 70 in 85 kilovati, dodatno pa je v ponudbi še 1,5-litrski štirivaljnik s 110 kilovati moči. Kupci lahko pri zmogljivejšem trivaljniku in 1,5-litrskem motorju izbirajo med ročnim 6-stopenjskim ali 7-stopenjskim DSG menjalnikom. Omeniti velja še dejstvo, da so Čehi nadgradili ponudbo varnostnih asistenc in sistemov ter razširili nabor dodatkov iz programa Simply Clever (žep za odlaganje mobilnega telefona na hrbtni strani sedežev, zaščita robov vrat in uporaben lij za tekočino za vetrobransko steklo).

Vmesna rahla prenova

Za oba velja, da sta cenovno uvrščena pod dvajset tisočaki. Vstopni Kamiq stane 19.434 evrov, medtem ko je osnovna Scala za slabega tisočaka cenejša. Podobna razlika je tudi pri bogato založenem paketu Monte Carlo, le da se v tem primeru cene začnejo pri 24 oziroma 25 tisočakih. 

Vmesna rahla prenova

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7725.03.2024 21:18
Iz dokaj preverjenih virov vem, da se, vsaj Kamiqu, v prihodnosti ne obeta več nobeno življenje, saj naj bi ga zamenjala elektrika - drži, po imenu Epiq. Torej ne gre za vmesno, temveč prvo in hkrati edino, zadnjo osvežitev. Karoq bo šel po podobni poti bojda, no s Scalo pa še ni nič dorečenega.
klemens28.03.2024 21:14
Scalo tako redko vidim na cesti, da sem že mislil, da je ne proizvajajo več.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija