Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V 25 urah so zgradili krožišče
Ivančna Gorica
V 25 urah so zgradili krožišče
V 25 urah so zgradili krožišče
02.04.2024 12:04

Kjer je volja, tam je tudi pot, bi lahko na kratko opisali gradbeno-prometni projekt, ki je pri nas trajal vsega en dan. Ne verjamete?

Peter Pirkovič Youtube

Projekt postavitve montažnega krožišča se je pred kratkim odvijal v Ivančni Gorici, natančneje pri križanju zahodne obvoznice z regionalno cesto oziroma neposredno ob trgovskem središču. Ker so na tem mestu že dlje časa ob konicah beležili prometne zamaške, so se pred časom odločili, da klasično križišče spremenijo v krožišče. A so lanske poplave zaradi preusmeritev sredstev projekt zamaknile za nedoločen čas, zato so se odgovorni na občini Ivančna Gorica (skupaj z DRSI), odločili, da uredijo montažno krožišče, ki bo cenejše in hitreje zgrajeno. 

Delavci podjetja Eltim so glavna dela zagnali v petek 22.marca po 20.uri in po dobrih 25 urah intenzivnega dela je promet skozi novo krožišče spet normalno stekel. Na omenjeni občini so zapisali, da jih je projekt stal nekaj več kot 75 tisočakov. Kako je vse skupaj potekalo, preverite v spodnjem video zapisu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
avtodenis02.04.2024 13:51
Če ne bi po nepotrebnem komplicirali s kandelabrom in otokom iz peska, bi lahko še prej. Ampak vseeno pohvalno.
rovokopac02.04.2024 17:07
Krog v sredini bi moral imeti večji premer. Še vedno se da zvozit s kar visoko hitrostjo.
Makaronar03.04.2024 12:26
Pohvalno. Nisem si mislil, da je kaj takega mozno pri nas v Sloveniji.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija