Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Milano bodo izdelovali na Poljskem
Alfa Romeo
Milano bodo izdelovali na Poljskem
Milano bodo izdelovali na Poljskem
12.04.2024 17:23

Nič kaj navdušeni niso bili Italijani ob dejstvu, da bodo novo Alfo izdelovali Poljaki.

Artur Švarc

Calros Tavares, prvi mož znamke, je v zagovor povedal, da če se ne bi odločili za to potezo, bi bil Milano manj konkurenčen in 10 tisočakov dražji.

Pred dnevi predstavljena najmanjša Alfa ni samo prva električna Alfa, pač pa tudi prva, ki jo bodo izdelovali izven Italije, točneje v Tichyju na Poljskem, kjer že nastajata tehnično sorodna modela, Jeep Avenger in Fiat 600. Tema je precej pereča za Italijane, sploh pa italijansko vlado in sindikate. Stellantis je tudi edini veliki proizvajalec avtomobilov, ki ima tovarne v Italiji. Italijanski minister za razvoj gospodarstva, Adolfo Urso, je Tavaresu celo odkrito zabrusil, da avto, ki nosi mesto italijanskega mesta, ne bi smel nastajati na Poljskem.

»Če bi Milano izdelovali v Italiji, bi stal od 40 tisoč evrov naprej namesto 30 tisoč, s tem bi omejili njegove možnosti na trgu,« je povedal Tavare na premieri modela.

Tavares je potrdil, da bosta naslednji generaciji Giulie od prihodnjega leta in Stelvia od 2026 nastajali v Cassinu v osrednji Italiji. Stellantis bo investiral dodatnih 100 milijonov evrov, da bodo lahko izdelovali modele na osnovi STLA Large platforme.

Lani je Alfa Romeo ustvaril 500 milijonov evrov dobička, prvič po dolgih letih. Stellantis je po Tavaresovih besedah dobil ponudbo za prodajo znamke, a so zaradi vrnitve v črne številke pobudo zavrnili. Prav tako naj bi kitajski proizvajalec želel kupiti eno od francoskih znamk koncerna (DS, Peugeot in Citroen), ni pa Tavares razkril, kdo so bili ponudniki.

Lani se je prodalo 70.500 primerkov znamke, kar pomeni, da je vsak avto prinesel v povprečju 7100 evrov dobička, med razlogi za izboljšanje stanja pa so učinkovite investicije in prodajna disciplina. Alfa Romeo je bil pred združitvijo s Stellantisov pod okriljem FCA vedno v rdečih številkah. Poudarek je tudi na vrednosti pred številčnostjo.

»Ko začneš delati na masi, uničuješ temelje premium znamke,« je povedal Tavares in dodal, da je zadovoljen z rezultati znamke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil12.04.2024 21:31
Že zdaj je predraga. Kaj bluzi? Te naj še Tonale izdelujejo Poljaki, pa bo stala od 20 000 € naprej.
Whiteswan12.04.2024 22:41
V italiji, ki je zibeljka estetike in arthitekture so to novo grdobo od Alfe poimenovali WC pokrov.
Makaronar13.04.2024 08:08
Prva Alfa, ki jo ne bodo izdelovali v Italiji? Se strinjam z Alfafil, kako za vraga lahko potem prodajajo Tonaleta za 29.990, ki ga proizvajajo v Italiji? Bi se izdelan na Poljskem res prodajal za 19.990? Malo morgen, vcasih se mi zdi, da so vodilni v Stellantisu na prepovedanih substancah ;)
alfafil13.04.2024 09:27
Vsekakor je zdaj čas za nakup Toneleja, ker se bo podražil, če bo ta res tako drag. Mene, žal, tudi Tonale ne prepriča v nakup, ker sem, za podoben denar, raje na hibridu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija