Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Poostren nadzor hitrosti, celodnevni maraton v petek
Napoved
Poostren nadzor hitrosti, celodnevni maraton v petek
Poostren nadzor hitrosti, celodnevni maraton v petek
15.04.2024 14:38

Slovenski policisti bodo v tem tednu izvajali pogoste meritve hitrosti, saj so te usklajene tudi z drugimi evropskimi državami. Vrhunec se bo zgodil v petek, ko bodo na terenu z vsemi razpoložljivimi enotami.

Peter Pirkovič Policija

Neprilagojena hitrost je eden poglavitnih vzrokov za črno statistiko na naših cestah. Do 14. aprila letos so policisti zabeležili 806 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti (vseh skupno 4.145), v teh pa so štiri osebe umrle (vseh skupno 10), 59 je bilo hudo, 353 pa lažje telesno poškodovanih. Lani je bilo zaradi neprilagojene hitrosti na slovenskih cestah 32 smrtnih žrtev, leta 2022 pa 26. 

Poostren nadzor hitrosti, celodnevni maraton v petek

Eden od letošnjih najbolj drznih voznikov je bil opažen na primorskem koncu. Možakar je s svojim Audijem SQ8 prav v predoru Markovec preskušal zmogljivosti športnega terenca. Merilnik hitrosti mu je izračunal hitrost 243 km/h, kar je pomenilo, da je šlo v praksi še nekoliko hitreje. V predoru je hitrost omejena na vsega 100 km/h. Policisti so ga seveda oglobili s 1200 evri kazni in z devetimi kazenskimi točkami, a to je močno premila kazen, da bi se ti zavedali dejanske odgovornosti.

Poostren nadzor hitrosti, celodnevni maraton v petek

Tako policisti kot tudi odgovorni pri Agenciji za varnost prometa vse voznike pozivajo, naj vozijo zmerno in odgovorno, saj se objestna in agresivna vožnja vse prepogosto konča usodno. Kot že omenjeno, bo prav v petek potekal celodnevni maraton nadzora hitrosti, natančne lokacije meritev pa bodo policisti sporočili dan prej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
milky16.04.2024 09:21
Spet bodo skakali iz grmov kot zajci ... še dobro da imam zavarovanje za primer trka z divjadjo ;-)
7even7716.04.2024 11:39
Moje mnenje je, da ne bodo od nikoder skakali, še manj, da se bodo skrivali. Vedno so dobro označeni in vidni, poleg tega so takšne, večje (vse)državne akcije vnaprej napovedane (kot tudi tokratna). Tako je res zgolj na nas, da se odločimo, kako bomo vozili. No, mimogrede, skačejo pa res radi oni drugi, modro-rdeči, ki so vedno želeli biti policisti, pa jim to zelo verjetno ni nikoli v resnici uspelo. Redarji torej niso nikoli označeni, kot so prometni policisti, radi se pa prav zares tudi skrivajo in v zadnjem trenutku pokažejo.
milky16.04.2024 14:45
7even77 če delaš za Policijo ali, kdo od tvojih bližnjih, kot sklepam po tvojem komentarju, jim prosim povej, da bi veliko bolj cenil, če bi bili dobro vidni - magari z laserji - v bližini krajev, kjer dejansko hitrost nekoga ogroža, ne pa da polnijo proračun in svojo normo na praznih cestah in ob nesmiselnih omejitvah ... če želiš ti jih poslikam na lokacijah, kjer se nahajajo pa bomo imeli debato, ali so tam zaradi hitrosti voznikov ali hitrosti nabiranja kazni ...
7even7717.04.2024 08:57
Pravilno sklepaš, @Milky. Več kot toliko ti niti ne morem povedati. Se pa očitno stežka postaviš na drugo stran, ki ji ne gre zgolj za polnjenje žepov - ob tem niti ne svojih, kot verjetno veš in kar je več kot očitna razlika med Policijo in mestnimi redarstvi, ki sem jih omenjal in ob tem njihov način dela, ki si ga ti nekako enačil s policijskim - ampak gre vendarle za določeno mero nadzora, s katerim imajo nekateri, domnevno, kar težave. Sam jih ob svojih vožnjah zvečine res nimam, pa vem, da ne le zaradi svojih vozil, ki me - če sam ne opazim - zelo vestno tako in drugače (ned drugim) opozorijo na morebitbo prekoraćitev hitrosti (vedno, ne le takrat, ko naj bi nekdo kot neki zajček priskakljal na cesto in me na to vsaj opozoril če ne celo kaznoval za to). Skratka, kot si rekel, lahko bi bila to - SPET - ena od nikoli dorečenih debat, ki ima, kot številne podobne, svoje tako nasprotnike, kot zagovornike. Nisem prepročan, da bi bilo v tem veliko smiselnega. Želim tako in drugače samo srečno na cesti.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija