Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dva limuzinska Passata, pa nobeden za nas
Volkswagen
Dva limuzinska Passata, pa nobeden za nas
Dva limuzinska Passata, pa nobeden za nas
17.04.2024 04:20

Tole je Passat v svoji limuzinski formi. Spomnimo, lani je bil predstavljen Variant kot edina različica.

Artur Švarc

Seveda pa obljube, da bo Evropejcem na voljo samo karavan, pri VW niso snedli. Deveta generacija Passata je v tem pogledu še toliko bolj posebna, saj je sestrski Škodin Superb na voljo kot karavan in limuzina. No, tole na fotografijah zdaj je Passat Sedan, a ne za Evropo. Fotografije so iz Kitajskega ministrstva za Industrijo in informatiko.

Čakajte malo, a se ni pred nekaj meseci, točneje januarja, že govorilo o limuzinskem Passatu za Kitajce? Seveda. Imenuje se Volkswagen Magotan in je bratranec tega s slike. Izdeluje ga skupno podjetje FAW in Volkswagna. A ker je trg zares veliiiik, bo drugo kitajsko partnerstvo SAIC Volkswagen pa zdaj izdelovalo pravega Passata. Ne samo, da se imenuje Passat, tudi veliko bolj je podoben našemu karavanskemu modelu. 

In če še to ni dovolj, novi kitajski Passat se bo imenoval Passat Pro, da ne bi prišlo do zmešnjave, tam še vedno izdelujejo prejšnjo, osmo generacijo. Passat Sedan za Kitajce meri 5,06 metra v dolžino, medosna razdalja je 2,87 metra, v Evropi je 3 centimetre krajša. Poganjata ga 1.5 TSI s 160 konjiči in 2-litrski TSI z 220 konjiči. Ampak to niti ni pomembno, ker ga drugje kot na Kitajskem, če vas letalo zanese tja, ne boste srečali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7717.04.2024 07:01
Kitajski “Superb”. To je, v resnici, vsaj toliko ali še grše od aktualnega Varianta pri nas.
rovokopac17.04.2024 09:30
Tudi v EU se bo pojavil. Samo malo časa mu dajmo.
IcEmAn17.04.2024 17:40
Če dobro pogledate, se tale Passat in Superb v limuzinski različici precej bolj razlikujeta kot v karavanski različici - Superb nima trikotnega stekla za zadnjimi vrati, na boku se tudi vidi, da je linija višje (nad kljukami), poleg tega je pa cca. 15cm daljši in po možnosti 4-vratni. Če se ne motim, je pri prejšnjem Passat-u bila prodaja tam nekje 20:80 v korist karavana.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija