Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Akrapovič s Ferrarijem na Le Mans
Posel
Akrapovič s Ferrarijem na Le Mans
Akrapovič s Ferrarijem na Le Mans
18.04.2024 15:34

Mojstri izpušnih sistemov iz Ivančne Gorice so dosegli nov mejnik. Z družbo Ferrari so podpisali večletno pogodbo in tako postali tehnični partner programa Ferrari Hypercar.

Urednistvo Akrapovič

Dogovor med uglednima podjetjema vključuje tesno sodelovanje na tehničnem področju, začenši z dirkalnikom Ferrari 499P, ki tekmuje v najvišjem razredu svetovnega vztrajnostnega prvenstva FIA WEC (v t. i. razredu Le Mans Hypercar ali LMH). Za podjetje Akrapovič je značilna strast do dirkanja, ki je tudi prinesla željo po sodelovanju na področju inovacij in razvoja s podjetjem Ferrari. V obeh podjetjih so prepričani, da je dirkališče idealni laboratorij za razvoj najnaprednejših tehnoloških rešitev na področju motošporta. Podjetje Akrapovič ima bogato dirkaško zgodovino, saj so dirkači z njegovimi izpušnimi sistemi do zdaj osvojili že 175 naslovov svetovnih prvakov. Ferrari 499P je dirkalni prototip za vztrajnostne dirke s štirikolesnim pogonom, hibridnim motorjem, ki proizvede 500 kW največje moči, in ima najmanjšo težo 1.030 kg.

»Vsi pri Akrapovču smo zelo veseli novega partnerstva,« je povedal Akrapovičev izvršni direktor Davorin Dobočnik. »To, da smo postali tehnični partner pri programu Ferrari Hypercar, je za nas velika čast in vsi se veselimo tesnega sodelovanja s Ferrarijem,« je dodal. »Zanimivo bo videti premierni nastop partnerstva in dirkališče Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Imoli je naravnost idealno prizorišče za prvo skupno dirko. Komaj čakamo, da vidimo, kako se bo odvijal preostanek sezone in kam nas bo pripeljalo to partnerstvo z vidika razvoja novih tehnologij in rešitev za Ferrari 499P – in seveda, kako se bo dirkalnik odrezal na stezi.«

Podjetje Akrapovič bo s Ferrarijem združilo sile na preostalih sedmih dirkah letošnjega prvenstva FIA WEC. Prva je na sporedu že ta teden v italijanski Imoli, naslednja bo v Belgiji, nato pa sredi junija sledi dirka za 24 ur Le Mansa v Franciji. Sezona se bo nadaljevala z dirkami v Braziliji, ZDA in na Japonskem, končala pa se bo novembra v Bahrajnu. Ekipa Ferrari AF Corse bo v prvenstvu tekmovala z dvema dirkalnikoma Ferrari 499P: za volanom dirkalnika št. 50 se bodo zvrstili Antonio Fuoco, Miguel Molina in Nicklas Nielsen, dirkalnik št. 51 pa bodo vozili Alessandro Pier Guidi, James Calado in Antonio Giovinazzi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens18.04.2024 17:01
Čestitke.
zraice18.04.2024 19:09
Dajte že enkrat prav pisat, ne težo temveč maso!
© Copyright 1999-2023 Avtomanija