Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prototip na dražbi še pred začetkom proizvodnje
Hyperion XP-1
Prototip na dražbi še pred začetkom proizvodnje
Prototip na dražbi še pred začetkom proizvodnje
18.04.2024 23:23

Hyperion Motors je že leta 2020 napovedal serijski model hiperšportnika XP-1 z obetavnimi specifikacijami in uporabo tehnologije NASA, a za zdaj lansiranja še ni na obzorju. Namesto tega pa se bo kmalu na dražbi prodajal razvojni prototip Hyperion XP-1.

Urša Prosenjak SBX Cars

Gre za enega izmed sedmih prototipov kalifornijskega zagonskega podjetja, ki so bili ustvarjeni za razvoj XP-1. Tehnično je konceptni avto, vendar je njegov dizajn osnova serijske različice, če bo kdaj prišlo do nje. Čeprav naj bi imel nekaj nenavedenih pomanjkljivosti, je po navedbah prodajalca v odličnem stanju.

Prototip na dražbi še pred začetkom proizvodnje

Kot navaja SBX Cars je prototip opremljen z električnim pogonom in se lahko vozi kot razstavni avtomobil. To pomeni, da kupec ne bo izkusil sistema vodikovih gorivnih celic, vključno z vodikovimi rezervoarji, superkondenzatorji, visokozmogljivimi motorji in posebnim menjalnikom, načrtovanim za proizvodni model. Vseeno pa bo najvišji ponudnik deležen nekaj ugodnosti. Imel bo ekskluzivno pravico do prilagoditve posebne izdaje prihajajočega Hyperiona XP-1, dražbena cena pa se lahko uporabi kot dobroimetje za končni avtomobil. V bistvu je nakup prototipa kot znižano predplačilo, ob predpostavki, da Hyperion dostavi avto po načrtih.

Prototip na dražbi še pred začetkom proizvodnje

Kot vsi dosedanji primerki Hyperion XP-1, je pričujoči model pobarvan v satenasto titanovo srebrno barvo z nebesno modrimi poudarki in parom nastavljivih zračnih lopatic, ki delujejo tudi kot sončne celice. Dvosedežna notranjost ima usnjeno oblazinjenje in elemente iz ogljikovih vlaken, skupaj z domnevno delujočim infotainment sistemom.

Trenutno še ni podatka, kolikšen izkupiček pričakuje prodajalec, zagotovo pa bo precej nižji od predvidene cene dveh milijonov dolarjev, kolikor naj bi stal prihajajoči serijski Hyperion XP-1.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija