Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V Slovenijo prihaja nova kitajska znamka
Uradno
V Slovenijo prihaja nova kitajska znamka
V Slovenijo prihaja nova kitajska znamka
19.04.2024 10:44

Iz madžarske skupine Autowallis, ki pri nas zastopa znamke Opel, Jaguar in Land Rover, sporočajo, da so s kitajskim Geelyjem dosegli dogovor o zastopanju znamke gospodarskih vozil Farizon.

Peter Pirkovič Farizon

Družba AutoWallis, s sedežem v Budimpešti, je tako postalo zastopnik vozil Farizon za osem držav (Avstrija, Češka republika, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška), med katerimi je tudi Slovenija. Kitajska znamka Farizon je nastala leta 2016, pod okriljem kitajskega velikana Geely Auto, posebnost te pa je, da imajo v ponudbi široko ponudbo lahkih gospodarskih vozil, avtobusov in težkih tovornjakov z alternativnimi pogoni. Povečini so to električno gnana vozila, nekaj pa je tudi vozil na hibridni pogonon, na voljo pa imajo tudi težke tovornjake s pogonom na metanol.

V Slovenijo prihaja nova kitajska znamka

V Sloveniji bodo v drugi polovici leta začeli s prodajnimi aktivnostmi za dva električna kombija – Farizon Super Van in V6E. V tem primeru gre za potniški in tovorni kombi, ki je postavljen na modularno platformo, v obeh primerih z električnim pogonom. V Super Vana je denimo vgrajena 800-voltna polnilna infrastruktura. Kot napovedujejo pri Autowallisu, bosta oba kombija pri nas na voljo s konkurenčno ceno. Več podrobnosti bo znanih jeseni.

V Slovenijo prihaja nova kitajska znamka

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo19.04.2024 21:46
Če bodo cene prave, bi to znalo it v promet. Pa še vsak si bo lahko izbral pogonski sklop, ki mu bo najbolj ustrezal. Pri kapaciteti baterije pa Kitajci itak ne šparajo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija