Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Odštevanje do koncepta Smart #5
Napoved
Odštevanje do koncepta Smart #5
Odštevanje do koncepta Smart #5
19.04.2024 19:33

Čez nekaj dni bo svoja vrata odprl avtomobilski salon v Pekingu in nekateri proizvajalci so že napovedali novosti, ki jih bodo predstavili. Med izstopajočimi je novi Smart #5, ki se bo v konceptni obliki predstavil 25. aprila.

Urša Prosenjak

Srednje velik SUV je bo v serijski različici prišel v Evropo v drugi polovici letošnjega leta in se tako pridružil obstoječima #1 in #3. V primerjavi z njima ga bodo zaznamovale nekoliko ostrejše linije, po doslej objavljenih skicah pa spominja na Jeep Renegade, čeprav ima nekaj povsem lastnih značajskih potez.

Tako lahko na zadku opazimo LED letev, ki se povezuje z žarometi, medtem ko je na strehi element v obliki črke X, ki omogoča namestitev dodatkov. Kot navaja proizvajalec v sporočilu za javnost, gre za model, ki je namenjen preživljanju časa v naravi in mu je mogoče dodati širok nabor pripomočkov.

Notranjost razkriva nenavadno izbiro sedežev neobičajne oblike, pričakovati pa je tudi novo in napredno instrumentno ploščo ter infotainment. O pogonu in baterijah še ni znanega ničesar. Možno je, da bo privzel baterijski opciji s kapaciteto 49 kWh in 66 kWh kot ju ima #1, ne vemo pa še, ali bo na voljo tudi zmogljivejša različica Brabus.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija