Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Audi razvija posebno platformo za kitajski trg
Sodelovanje
Audi razvija posebno platformo za kitajski trg
Audi razvija posebno platformo za kitajski trg
22.05.2024 02:30

Audi bo skupaj s podjetjem SAIC razvil novo platformo za naslednjo generacijo električnih vozil posebej za kitajski trg.

Urša Prosenjak

Proizvajalca sta prvič združila moči lani, rezultat pa bodo sprva tri nova baterijsko električna vozila v segmentih B in C, prvo bo prišlo na trg naslednje leto.

»Širitev sodelovanja pomeni pomemben mejnik v Audijevi strategiji za Kitajsko in dodatno krepi naše lokalno partnerstvo s SAIC,« je dejal izvršni direktor Audija Gernot Dollner. »Imamo jasen in skupen cilj: združiti najboljše iz obeh podjetij v korist naših kitajskih strank z Audijevo vrhunsko izkušnjo in SAIC-ovo hitrostjo inovacij na Kitajskem. S partnerstvom s SAIC bomo znatno pospešili našo lokalno strategijo elektrifikacije in dobavili izdelke, ki bodo ustrezali potrebam kitajskih strank. Audijeva nepogrešljiva estetika in inženiring skupaj z inovacijami SAIC bosta kitajskim strankam ponudila intuitivne in pametne digitalne vrhunske izkušnje ter funkcije avtomatizirane vožnje.«

Vodja skupnega projekta bo Fermin Soneira, ki je bil prej vodja produktne linija za električne modele segmentov A do C pri Audiju, v skupini Volkswagen pa dela že več kot 25 let.

Audi bo na Kitajskem še naprej prodajal svojo obstoječo paleto vozil poleg tistih, ki so jih razvili v sodelovanju s SAIC.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija