Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja električna žaba
DS
Prihaja električna žaba
Prihaja električna žaba
22.05.2024 10:22

DS je ena od prestižnih znamk Stellantisa in med idejami, ki se pripravljajo, je tudi velik električni avto.

Artur Švarc DS

DS bo od letošnjega leta nove modele izdeloval le še z električnim pogonom in šef Fiata, Abartha in DS Automobiles, Oliver Francois,  je potrdil, da je čisto pri vrhu prostor še za velik električni avto, navdahnjen z originalnim modelom, po katerem je znamka dobila ime - DS ali Žaba.

"Čisti električni DS mora biti velik, drag in veličasten," je za angleški Autoweek povedal Francois. "Lahko naredimo čutne, privlačne avtomobile z oblinami, avtomobile, ki so zelo aerodinamični in zelo francoski, kmalu jih bomo nekaj pokazali." 

Šef znamke je povedal, da je originalni DS nekaj tako kultnega kot Jaguar F-Type.

"Vzelo bomo sestavine in videli, kaj lahko naredimo z njimi. Zelo je vznemirljivo. Dobimo avto z dosegom več kot 700 kilometrov, DS je ena prvih Stellantisovih znamk, ki bo dobila 800-voltno baterijo. Bo nekaj dražje, a DS je premium znamka."

Lani aprila je DS presenetil s skico nečesa, kar se zdi kot sodobna interpretacija originalnega DS. Se jim morda to mota po glavi?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija