Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi član Volkswagnove družine ID
Ni za nas
Novi član Volkswagnove družine ID
Novi član Volkswagnove družine ID
20.06.2024 20:25

Volkswagen bo v družino ID dodal še enega člana, ki pa bo namenjen le kitajskemu trgu. Drugod po svetu ga poznamo pod drugim imenom.

Urša Prosenjak

Volkswagen ID.Unyx se je predstavil konec aprila na avtomobilskem salonu v Pekingu kot konceptni avto in prvi model nove serije ID.UX, v kateri bo pet novih električnih vozil za Kitajsko, na trg pa bodo prišli do leta 2027. Slike razkrivajo podobnost s koncernskim bratom Cupro Tavascanom, ki prav tako nastaja na Kitajskem, a je namenjen izključno izvozu.

Kot poroča CarNewsChina, naj bi imel VW ID.Unyx  dva različna pogonska sklopa. Štirikolesna različica bo imela skupno moč 250 kW, ki jo bosta sestavljala 170 kW motor na zadnji osi in 80 kW motor na prednji osi. Različica s pogonom na zadnjih kolesih bo imela elektromotor z močjo 286 kW.

Enako kot Tavascana bo tudi ID.Unyx proizvajalo skupno podjetje Volkswagna in kitajskega koncerna Anhui Jianghuai Automobile Group, znanega tudi kot JAC. Avto bo prvi model Volkswagnove strategije Na Kitajskem za Kitajsko. Del te strategije je tudi uvedba novih platform kot je CEA (China Electrical Architecture), ki je bila razvita v sodelovanju z Xpengom. Na njo bosta postavljena še dva prihodnja modela, Volkswagen pa upa, da bo tako zmanjšal proizvodne stroške za 40 odstotkov v primerjavi z modeli na platformi MEB.

ID.Unyx bo lansiran še letos, proizvajalec pa njegovega prihoda v Evropo ne načrtuje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens20.06.2024 22:06
Pomislil na MG.
darker21.06.2024 09:54
Cupra za Kitajce
© Copyright 1999-2023 Avtomanija