Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Za zahtevne logistične naloge
Novo v Sloveniji
Za zahtevne logistične naloge
Za zahtevne logistične naloge
24.06.2024 12:16

Po tistem, ko smo pred dobim mesecem na slovenske ceste pospremili prenovljeni razred V, so zdaj iz Mercedesa sporočili, da so ponudbo dostavnikov dopolnili še s prenovljeno izvedbo Vita in Sprinterja.

Peter Pirkovič Mercedes

Mercedesov Vito je prepoznaven kot uporabni dostavnik, z zajetnim tovornim prostorom v zadnjem delu vozila (nosilnost do 1354 kg), ki se ga lahko konfigurira kot potniško verzijo v izvedbah Tourer ali Mixto Vito – do maksimalno 9 potnikov. Kar se tiče prenove, Vito je bil deležen rahlih sprememb na sprednjem delu, kjer si kupci lahko omislijo nove LED žaromete, v ponudbi je tudi 5 novih barv zunanjosti in tri nova platišča iz lahke litine. V potniški kabini so Mercedesovi mojstri integrirali kopico kakovostnejših materialov, opazno nova je zasnova armaturne plošče, kjer je prvič na voljo inovativni informacijsko-razvedrilni multimedijski sistem z 10,25-palčnim osrednjim zaslonom na dotik in posodobljenim glasovnim pomočnikom. Nov je tudi volan, ki so ga posvojili iz Mercedesa razreda E. Posodobili so še seznam varnostne opreme, medtem ko je motorizacija ostala bolj ali manj enaka. Vita poganja dvolitrski dizelski štirivaljnik z razponom moči od 75 do 176 kilovatov, dodatno pa je ta lahko opremljen še z električnim motorjem s 85 oziroma 150 kilovati kot e-Vito. Doseg se giblje od 234 do 421 kilometri. Cena Vita se začne pri 41 tisočakih.

Za zahtevne logistične naloge

Istočasno so Mercedesovi trgovci začeli s prodajo prenovljenega velikana Sprinterja. Slednji je na voljo kot klasični dostavnik, šasija ali potniški tourer ter s tremi dolžinami, zadnjim ali štirikolesnim pogonom ter različnimi nosilnostmi in višinami nakladalnega prostora. Kot pravijo pri Mercedesu, je več kot 75 odstotkov vseh prodanih primerkov predelanih v panožno prilagojena dostavna vozila, od kurirskih, ekspresnih in paketnih vozil do avtobusov za prevoz potnikov in posebnih prilagoditev, kot so hladilna dostavna vozila, reševalna vozila, vozila za gradbišča in avtodomi. Pri vmesni prenovi so se Mercedesovi inženirji osredotočili predvsem na vgradnjo novih varnostnih sistemov. Tako je Sprinter po novem opremljen s sistemom za zaviranje v sili tudi v primeru speljevanja ali zavijanja, med serijsko opremo pa so uvrščeni aktivni tempomat, sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, asistent za mrtvi kot in kamera na zadku. Sprinter je bil deležen še prenovljene armaturne plošče, ki mu prinaša veliko več digitalizacije pri upravljanju. Kar se tiče motorjev je ta na voljo z dvolitrskim dizelskim motorjem s štirimi stopnjami moči, pri najzmogljivejši verziji s 140 kW pa je tega možno kombinirati še s štirikolesnim pogonom. V ponudbi je tudi električni e-Sprinter s 85- in 150-kilovatnim motorjem. Najcenejši Sprinter stane 44.246 evrov.

Za zahtevne logistične naloge

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija