Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dolgo in udobno potovanje
Audi Q8 50 TDI Quattro
Dolgo in udobno potovanje
Dolgo in udobno potovanje
01.07.2024 17:19

Dizelski šestvaljnik z ogromno zalogo moči in navora dva in pol tone težkega kupejevskega križanca z lahkoto premika in ob tem z zmerno porabo zagotavlja, da bo prvi postanek na daljšem potovanju šele pri okrog 900 kilometrih.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič
Osnovna cena: 86.730
Cena testnega vozila: 120.010
zunanji videz
vozne lastnosti
udobna in prostorna potniška kabina
napredni laserski matrični LED žarometi
zmogljiv dizelski šestvaljnik
konča cena hitro narašča zaradi dragih dodatkov

Audijev velikan je po petih letih v začetku letošnjega leta k nam zapeljal v rahlo prenovljeni podobi. Ta je v večji meri zajela posodobitve številnih podpornih sistemov, občutno manj pa pogonsko tehniko in obliko. Preprosto, ker to ni bilo potrebno. Skoraj petmetrski orjak na prvi pogled deluje izjemno robustno. Testni Q8 je imel nataknjena črna 22-palčna platišča z 285 milimetrov širokimi gumami, odet pa je bil v novo Shakir zlato barvo, ki jo pri Audiju dodatno zaračunajo (2069 evrov). Nanjo se je potrebno malce navaditi. Na prvo žogo morda ne bi bila moja prva izbira, a sem se po nekaj dneh nanjo že kar navadil.

Dolgo in udobno potovanje

Spremembe pri prenovljenem Q8 so opazne predvsem pri žarometih in zadnjih lučeh. LED matrična laserska tehnologija nove generacije kakopak poskrbi, da je cesta za voznika v nočnem času zelo dobro osvetljena. S pomočjo kompleksnega sistema v nočnem času ta zmore osvetljevati okrog 650 metrov ceste pred nami in ne samo to, prav zaradi vseh tistih mikro zrcalc, je ta sposoben med vožnjo del snopa luči usmeriti v prometni znak, ki ga sistem zazna, ali v žival, ki se pojavi ob cesti, hkrati pa osvetli tudi pešca ob robu ceste. A ga ne zablešči. Tako pravijo pri Audiju. Hkrati laserski LED žarometi zmorejo osvetliti tudi vozni pas pred avtomobilom, z dodatno svetlobno projekcijo. Zanimiva tehnična rešitev, ki smo jo prvič preskusili že pri VW Touaregu. Skratka, zelo natančni in učinkoviti znajo biti laserski matrični LED žarometi. 

Dolgo in udobno potovanje

V primeru, da si jih kupec zaželi v svojem Q8, ima dve možnosti. Lahko jih naroči posamezno (965 evrov) ali pa si omisli poseben Audijev tehnološki paket, kjer je poleg teh vključeno štirikolesno krmiljenje, ozvočenje Bang&Olufsen in kopica asistenčnih sistemov (prepoznavanje prometnih znakov, asistenca za ohranjanje vozila na voznem pasu, ustavitev vozila v primeru trka in za parkiranje ter aktivni tempomat). V tem primeru je doplačilo vredno nekaj več kot 6 tisočakov. Prenova se je dotaknila tudi zadnjih luči, ki so zdaj opremljene z OLED tehniko osvetljevanja. Pri teh je možno spreminjati grafiko oziroma se ta spreminja kar sama, ko se avtomobilu od zadaj približuje drug avtomobil. Kot nekakšno sporočilo vozniku v avtomobilu zadaj, da je morda prestopil prag ustrezne varnostne razdalje. Kako učinkovita je ta komunikacija, mi ni znano.

Dolgo in udobno potovanje

V potniškem delu je Audi Q8 nadvse razkošen. Na usnjenih sedežih s prilagodljivo bočno oporo, z integriranim naslonom za glavo in z možnostjo aktivacije različnih masaž, je počutje tudi po več urah neprekinjene vožnje sproščujoče. Udobno bo potovanje tudi za potnika na zadnji klopi, ki si lahko spreminjata vzdolžni položaj klopi in naklon naslona. Od tega bo nekoliko odvisen tudi volumen v zadnjem delu vozila, ki v osnovi znaša 605 litrov. Več kot dovolj za vso prtljago potnikov. Nekaj skritih odlagalnih mest je bilo v našem primeru še ob straneh in pod predelno polico, saj klasične rezervne gume testni avto tokrat ni imel. V prtljažniku ima uporabnik možnost aktivacije vlečne kljuke, s pomočjo katere Q8 zmore peljati tudi do 3500 kilogramov težko prikolico z zavorami. Za volanom mi je delovno okolje bolj ali manj poznano. V večji meri gre za digitalizirano okolje treh zaslonov, ki vozniku ponujajo različne vrste potovalnih podatkov, hkrati pa preko teh lahko upravljamo tudi veliko število sistemov. Na kratko, pregledno, uporabno in prevedeno v slovenski jezik. V mojem primeru odlično deluje povezava z Android Auto sistemom. In še na eno malenkost velja opozoriti. Pritiskanje s prstom na aplikacije na zaslonu po novem prinaša povratni trzljaj.

Dolgo in udobno potovanje

Testni velikan je bil tako kot pred nekaj leti opremljen z dizelskim motorjem. Jasno, ta še vedno ostaja najbolj priljubljen med kupci. V novi izdaji je dobil elektrificirano pomoč v obliki zagonskega alternatorja (8 kW), ki svoje delo opravlja v fazi ustavljanja, pospeševanja oziroma pri jadranju po avtocesti, ko voznik stopi s stopalke za plin. Skupna moč trilitrskega dizla ostaja 210 kilovatov, navora je za okroglih 600 Nm, moč pa se preko 8-stopenjske avtomatike Tiptronic prenaša na vsa štiri kolesa (gre za stalni štirikolesni pogon s samozapornim sredinskim diferencialom). Pri njem se dodatno med vožnjo za nekaj stopinj (odvisno od hitrosti) obračata tudi zadnji dve kolesi, ki prispevata k natančnosti pri vožnji v ovinek. Ja, na volanu se čuti, da je Q8 težak velikan, a hkrati zna biti na zavitih cestah presneto hiter, brez pretiranega nagibanja karoserije. V tem primeru svojo vlogo učinkovito odigra tudi zračno vzmetenje. Daleč najbolj suveren je na avtocesti, kjer lahko ob spodobni konstantni hitrosti (to lahko samodejno uravnava aktivni tempomat) dosega njemu primerno povprečno v porabo. Ta se je gibala malo po devetimi litri, kar ob 80-litrski posodi za gorivo, pomeni skoraj 900 kilometrov vožnje brez postanka.

Dolgo in udobno potovanje

Audi Q8 je tudi po petih letih še vedno izjemen avtomobil. Tako oblikovno kot vozniško. Namenjen tistim, ki zasebno ali službeno prevozijo veliko število kilometrov in želijo pri tem uživati. In ta užitek tudi stane. V tem primeru 120 tisoč evrov.

Dolgo in udobno potovanje

Tehnični podatki
Motor: dizelski V6; prostornina - 2.967 cm3 ; moč - 210 kW (286 KM) pri 3500 vrt/min; navor - 600 Nm pri 2250 vrt/min;
Prenos: pogon - 4x4; menjalnik - 8-stopenjski, sekvenčni samodejni; gume spredaj in zadaj - 285/40/R22; obračalni krog - 12 m;
Karoserija: 5-vratna, SUV; število sedežev - 5; mere (d/š/v) - 4992 x 1995 x 1678 mm; medosna razdalja - 2998 mm;
Notranje mere: prtljažnik - 605 - 1755 litrov ;
Mase: masa - 2317 kg; skupna dovoljena masa - 2900 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 6,1 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 241 km/h; rezervoar - 80 l; poraba WLTP - 8,9 l/100 km; emisije CO2 - 232 g/km ;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7701.07.2024 19:14
Avto, za katerim sem vedno rad pogledal že do zdaj. Dober komplet vsega, čeprav je cena potem ohoho…
shark91101.07.2024 19:44
Črne feltne in obupna drekasto zlata barva...a je lahko še kaj gršega? :)
zraice01.07.2024 19:59
Ta barva je res obup, poleg cene seveda
7even7701.07.2024 20:54
Poglede vlečejo drugačne kombinacije - jasna stvar. Tudi meni konkretni primerek ni, v splošnem pa vendarle.
darker02.07.2024 08:16
Delal sem za Audi, ko so me v tovarni prepričevali, da pa se oni X6 ne bodo nikoli šli. Ali res?:)
7even7702.07.2024 08:49
Pa mogoče je še vedno bolje to, kot pa lansirati GLE in (se) nato prepričevati, da je X6 njegova kopija, medtem ko (očitno) razen njih vsi poznamo resnico. Poleg tega pa, no, mimogrede, Q8 ni nikoli puščal dvomov o izgledu - ta je res dober. Ne, seveda ne v tej barvi in s takimi platišči.
Jakec03.07.2024 00:07
Vse kar je vec od 1.700 kg me ne zanima...skor 3t premikat naokoli...panima veze al je strom al pa dizl...pa to ja nase ceste ne bodo zdrzale tega za bozjo voljo...niti varnostne ograje niso za take krave, ki se bo 180 pripadila iz ovinka in buum...skozi kot puter...
zraice08.07.2024 07:41
Jakec, definitivno avti preko 2 to so nepotrebni...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija