Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Terenski pošastek z novim motorjem
Premiera: Ariel Nomad 2
Terenski pošastek z novim motorjem
Terenski pošastek z novim motorjem
10.07.2024 12:04

Ariel Nomad začenja novo poglavje z enakim imenom in številko 2. Največja novost je znani Fordov motor, ki off-road igračko spreminja v pravo pošast.

Artur Švarc Ariel

Za hude pospeške in hitrosti niso nujno potrebni številni elektromotorji z močjo več sto kilovatov, kar je Ariel že leta potrjeval z Atomom. Če je sam avto lahek, je lahko tudi pogon precej šibkejši, rezultat pa je še vedno enako nor. Večji brat, Nomad, je zdaj dobil nov motor – prejšnji 2,4-litrski Hondin motorček je dal prostor Fordovemu 2,3-litrskemu EcoBoostu iz Focusa ST, ki premore 300 konjičev. Motor je postavljen za oba sedeža in številke so spet zelo blizu Atomu. Največji navor je 518 Nm, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 3,6 sekunde, končna hitrost je 216 km/h. Na asfaltu seveda.

Moč na kolesa prenaša šeststopenjski menjalnik, prav tako iz Focusa ST. Serijsko ima Nomad 2 še delno zaporo diferenciala, nastavljive blažilnike, hidravlično ročno zavoro in AP Racingove zavorne diske. Nastavljivo je tudi zavorno razmerje. Nov je tudi infozabavni sistem, ki beleži tudi čase kroga. V maniri pravih dirkalnikov je za lažje vstopanje in izstopanje snemljiv tudi volan. Nomad 2 v Angliji, preračunano v našo valuto, stane od 80 tisočakov naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil11.07.2024 19:24
Mad Max.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija