Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
BMW22.06.2024
Skrivnostna svetovna premiera v Goodwoodu
BMW je napovedal, da bo prihodnji mesec v Goodwoodu razkril nekaj novosti, med katerimi bo tudi »pomembna svetovna premiera.«
Ferrari22.06.2024
Tovarna prihodnosti v Maranellu odprla svoja vrata
Ferrari je v Maranellu minuli petek slavnostno odprl svojo novo e-stavbo, ki bo izboljšala proizvodno fleksibilnost in omogočala razvoj in proizvodnjo vseh vrst pogonov. Tam bo nastal tudi prvi povsem električni Ferrari.
Koenigsegg22.06.2024
Vseh preostalih 27 Jeskov bo do nadaljnega parkiranih
Koenigsegg je pozval lastnike vseh 28 primerkov modela Jesko, naj avtomobilov ne vozijo več. Temu je botroval nedavni incident v Grčiji, v katerem je Jesko zagorel in izginil v plamenih.
Bugatti Tourbillon21.06.2024
Nova filozofija poimenovanja za avto nove dobe
Bugatti je s pravkar predstavljenim modelom Tourbillon sledil svoji tradiciji izbire dozdevno eksotično zvenečih imen, a medtem ko sta bila prejšnja modela, Veyron in Chiron, poimenovana po znamenitih dirkačih, so z imenom Tourbillon zavili v drugo smer.
Ni za nas20.06.2024
Novi član Volkswagnove družine ID
Volkswagen bo v družino ID dodal še enega člana, ki pa bo namenjen le kitajskemu trgu. Drugod po svetu ga poznamo pod drugim imenom.
Carlos Tavares20.06.2024
Stellantis ne bo zapravljal denarja za električne avtomobile, če se prodaja ne poveča
Stellantis sicer načrtuje več novih električnih modelov v bližnji prihodnosti, a direktor skupine Carlos Tavares opozarja, da ne namerava zapravljati denarja za tehnologijo, če se ne bo izkazala za dobičkonosno.
Novo v Sloveniji20.06.2024
Kupejevski Renaultov križanec je že pri trgovcih
Iz družbe GA Adriatic so sporočili, da so v teh dneh začeli s prodajo hibridno gnanega modela Rafale, ki se mu jeseni pridružuje še zmogljivejši priključni hibrid.
Stečaj20.06.2024
Fiskerjeva zgodba je končana
Fisker je po mesecih agonije naposled vložil zahtevo za stečaj.
Ferrari19.06.2024
V načrtu dva električna modela z začetno ceno pol milijona evrov
Ferrari je pred skorajšnjo otvoritvijo nove tovarne razkril nekaj podatkov o načrtovanih električnih modelih. Električna doba poskočnega konjička se bo začela kar z dvema modeloma z začetno ceno vsaj pol milijona evrov.
Dražba19.06.2024
Zadnji projekt Paula Walkerja naprodaj
Tragično preminuli zvezdnik franšize Hitri in drzni Paul Walker je bil tudi zasebno velik ljubitelj avtomobilov in še tik pred smrtjo je delal na več različnih projektih obnove klasičnih avtomobilov. Eden izmed njih bo zdaj ponujen na dražbi.
Spremembe18.06.2024
Volvo S60 se umika z nekaterih trgov
Volvo S60, limuzina, ki se postavlja ob bok BMW-jevi seriji 3 in Mercedesovemu razredu C, se postopno poslavlja. Znamka ustavlja proizvodnjo za ameriški trg.
Ujeto v objektiv18.06.2024
Fiat Grande Panda že na cesti
V Torinu so le nekaj dni po razkritju prvih fotografij v objektive ujeli novo generacijo Pande, ki so jo na cesto postavili zaradi priprave promocijskih materialov.
Smiselna odločitev17.06.2024
Ferrari odslej brez navigacije
Nekatere cenovno ugodne znamke skušajo ceno svojih modelov ohranjati nizko s premišljenim naborom funkcij, ki jih ponujajo. Primer za to je Dacia, kjer so raziskali, katerih funkcij njihovi kupci pretežno ne uporabljajo, in jih umaknili iz vozil. Nekaj podobnega pa je naredila tudi znamka na drugem koncu cenovne lestvice.
Fiat17.06.2024
Prepoznavna ikona tudi brez logotipa
Fiat je objavil nov oglas za model 500e, ki ga je mogoče razumeti tudi kot posreden odgovor nedavnim Stellantisovim težavam z italijanskimi oblastmi. V 30-sekundnem posnetku nastopa električni malček brez emblemov znamke in s sporočilom, da ga kljub temu še vedno lahko vsi prepoznajo.
Konec proizvodnje17.06.2024
Zadnji Jaguar F-Type bo postal del muzejske zbirke
Po 12 letih se zgodba Jaguarja F-Type zaključuje. Točno pol stoletja po koncu proizvodnje legendarnega E-Type bo proizveden zadnji F-Type in prepeljan naravnost v Jaguarjevo zbirko ikoničnih vozil.
Raziskava16.06.2024
Skoraj tretjina se želi z elektrike vrniti k bencinu
Skoraj tretjina lastnikov električnih avtomobilov se ob zamenjavi avta vrne nazaj k motorjem z notranjim izgorevanjem, v ZDA je takšnih skoraj polovica.
Ford16.06.2024
Nekdanji inženirji Appla, Tesle in Riviana v ekipi za razvoj poceni električnih vozil
Ford je osnoval ekipo strokovnjakov, ki razvija cenovno dostopno električno vozilo, pri tem pa je zbral strokovnjake, ki so nabirali izkušnje pri najboljših na tem področju.
Nissan16.06.2024
Začetek proizvodnje novega Leafa prihodnjo pomlad
Nissan bo s proizvodnjo nove generacije Leafa začel v začetku prihodnjega leta.
Raziskava15.06.2024
Več konjev pomeni več nesreč?
Ali večja moč motorja pomeni tudi večjo verjetnost nesreče? Na to vprašanje so poskušali ugotoviti pri CarVertical.
Prve fotografije: Fiat Grande Panda14.06.2024
Medvedki rastejo in se množijo
Grande Panda ni samo Panda, pač pa prvi od serije novih modelov, ki črpajo navdih iz originalne Pande.
Odštevanje13.06.2024
Še ena napoved pred skorajšnjim razkritjem BMW M5
Suspenz se po številnih napovedih počasi bliža koncu. BMW je ob najnovejšem napovedniku obljubil, da se bo novi M5 že kmalu pokazal v vsem svojem blišču.
Lamborghini Veneno13.06.2024
Najdražji avto, prodan na spletni dražbi
V Dubaju je zamenjal lastnika redki Lamborghini Veneno Roadster, ki je s tem postal najdražji avto na svetu, prodan na spletni dražbi. Prodaja redkega primerka pa ni bila enostavna.
Švica13.06.2024
Obnova dela avtoceste brez zastojev
Švicarski upravljalec avtocest uvaja novo tehnično rešitev, ki v primeru obnove cestišča zagotavlja, da bo promet na cesti potekal tekoče.
Nov rekorder13.06.2024
Aspark je uradno hitrejši od Nevere
Rimac Nevera ni več najhitrejši električni hiperšportnik. Naziv ji je izmaknil manj znani izzivalec, narejen v Italiji.
1 / 604
© Copyright 1999-2023 Avtomanija