Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Promet
Napoved20.06.2022
Na cestah umrlo kar 5 oseb, zato policijski okrepljen nadzor
Policisti so v zadnjih nekaj dneh zabeležili povečano število prometnih nesreč s tragičnim koncem. Namreč, na cestah je v zadnjih sedmih dneh umrlo kar pet udeležencev v prometu, letos skupno 44.
Vozniška etika15.06.2022
Hvala z dolgimi lučmi in hvala za kazen
Na Otoku so pred kratkim naredili raziskavo in ugotovili, da 20 % voznikov v zahvalo pobliska z dolgimi lučmi.
Nadzor13.06.2022
Kolesarji so ranljivi, a tudi zanje veljajo pravila
Policisti so v tednu dni poostrenega nadzora kolesarjev v prometu ugotovili številne kršitve teh, hkrati pa so s tem opozorili, da so med najšibkejšimi udeleženci v prometu.
Agencija za varnost prometa07.06.2022
Tudi na tak način bodo opozarjali motoriste
Da bi dosegli še večjo osveščenost med motoristi, so se odgovorni pri AVP domislili zanimive promocijske akcije.
Začnejo v ponedeljek18.05.2022
Avtocestna policija tudi za primorski del
Danes so pri policiji na kratko predstavili četrto od petih enot, ki se osredotoča na dogajanje na avtocestah. Ta bo pokrivala območje od Obale do Unca, vključno z vipavsko hitro cesto.
Električni skiroji20.04.2022
Prva smrtna žrtev ter številni poškodovani
Iz Agencije za varnost v prometu sporočajo, da bodo v naslednjih nekaj dneh, skupaj s policisti, poudarek namenili skupini voznikov, ki nesreče večinoma povzročajo kar sami. Gre za voznike e-skirojev.
Hitrost22.03.2022
Tudi pri zgolj 11 km/h je trk neprijeten
Agencija za varnost v prometu in policija v tem tednu začenjajo skupno preventivno akcijo, kjer bo največji poudarek namenili neprilagojeni hitrosti. Prav to je na naših cestah največkrat vzrok za nastanek hude prometne nesreče.
Pred začetkom sezone15.03.2022
Nekateri motoristi še vedno ne poznajo osnov
Motoristična sezona se je za nekatere že začela, pa čeprav razmere na cestah še niso idealne. Ljubljanski prometni policisti so v zadnjem tednu obravnavali že dva padca motoristov, ki sta se končala s poškodbami voznika in sopotnika, v obeh primerih pa so ugotovili prisotnost alkohola.
Promet11.03.2022
Varen prevoz kolesa in pravilno ravnanje v nevarnih situacijah
Sodobna mobilnost ima različne oblike, ki si morajo marsikdaj deliti skupne površine v prometu. Sobivanje voznikov avtomobilov in kolesarjev je zato pogosto postavljeno pred izzive, ki pa so precej manj stresni, če znamo pravilno ravnati v nevarnih situacijah.
Kolesarjenje11.03.2022
Varnost kolesarjev je odgovornost vseh udeležencev v prometu
S toplejšim vremenom se začenja kolesarska sezona, nanjo pa se morajo poleg kolesarjev pripraviti tudi ostali udeleženci v prometu. AMZS je v sodelovanju z Agencijo za varnost prometa, znamko Peugeot, Pogi Teamom in policijo pripravil nekaj napotkov za kolesarje in voznike.
Uradni podatki za leto 202109.03.2022
Veliko je voznikov, ki se ne pripenjajo z varnostnim pasom
Agencija za varnost v prometa je podrobno analizirala policijske podatke s terena, ki kažejo, da se je prometno dogajanje pri nas spet močno poslabšalo.
Veliko sreče in malo pameti11.02.2022
Kolesarji, ki se ne zavedajo izjemno nevarnega početja
Pri Darsu so z novim videoposnetkom opozorili na nezrelo obnašanje kolesarjev. Namreč, vožnja po avtocesti je strogo prepovedana.
Nepovratni zaseg vozila06.02.2022
Radikalna rešitev nepremišljene vožnje
Na Danskem se z nevarno vožnjo spopadajo z nenavadnimi ukrepi. Če policisti pri svojem delu odkrijejo »noro« vožnjo, lahko vozniku zasežejo vozilo in ga pošljejo naravnost na javno dražbo.
Maraton nadzora hitrosti02.02.2022
Objavljamo 514 lokacij, kjer bodo policisti merili hitrost
Jutri bodo policisti poostreno nadzirali hitrost vožnje v prometu. Tradicionalni maraton nadzora hitrosti bo potekal med 8. in 19.uro.
Napoved26.01.2022
Prihodnji teden policijski maraton nadzora hitrosti
Lanska črna prometna statistika je po nekaj letih upadanja vnovič slaba. Lansko leto smo zabeležili 115 mrtvih na cestah, nič kaj spodbuden pa ni niti začetek letošnjega leta.
Pandemija26.01.2022
Omikron otežuje izvajanje alkotestov
Za sodelovanje v ROADPOL-ovem velikem alkotestnem maratonu se je odločila le polovica članic EU.
Dars19.01.2022
Ups, izgubil sem prikolico
Vozniki zaradi površnosti pri pripenjajo počitniških prikolic ali tovora, ki ga prevažajo, tega izgubljajo med vožnjo po avtocestah. Da je to lahko precej nevarno za ostale udeležence v prometu, se lahko prepričate v posebnem videoposnetku, ki so ga pripravili pri Darsu.
Opozorilo10.01.2022
Naslednja dva tedna poostrena policijska kontrola
Od danes pa do 23.januarja bo po vsej Sloveniji potekala preventivna akcija Varno v prometu brez telefona, kar pomeni, da bodo tudi policisti posebej aktivni na terenu.
Zagreb 30.12.2021
Prevozil rdečo luč in na polno trčil v drugo vozilo
Kamera na Tesli je pred nekaj dnevi sredi Zagreba zabeležila trčenje dveh vozil, ki je bilo posledica nespoštovanja prometnih pravil.
Vožnja v nasprotno smer22.12.2021
Tisti, ki prometnih pravil ne upoštevajo!
Dars je znova objavil kolaž posnetkov nadzornih kamer, ki prikazujejo nespametna početja nekaterih voznikov. Vožnja v nasprotno smer je zelo nevarna.
Vožnja pozimi17.12.2021
Kazen za vožnjo v zimskem plašču
V eni izmed evropskih držav nas bodo policisti kaznovali, če nas zasačijo za volanom v zimskih oblačilih.
Nemčija25.11.2021
Vozniško dovoljenje v zameno za brezplačno letno vozovnico
Starejši vozniki spadajo med ranljive udeležence v prometu in države posegajo po različnih ukrepih, da bi izboljšale njihovo varnost.
Velika Britanija22.11.2021
Območje umirjenega prometa na območju celotne prestolnice
V Londonu se obeta splošna omejitev hitrosti na 30 km/h že do leta 2024.
AVP in policija opozarjajo10.11.2021
Alkoholne pijače in vožnja ne gredo skupaj
Čeprav smo sredi epidemije in je večina prireditev povezanih z Martinovim vikendom odpovedanih, še vedno ostaja priporočilo, da za volan ne sedemo vinjeni.
2 / 9
© Copyright 1999-2023 Avtomanija