Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Aktualno
Slovenija20.11.2020
Potrjeno znižanje davka na motorna vozila
Vlada je včeraj potrdila predlog zakona o davku na motorna vozila, ki bo zmanjšala obdavčitev v povprečju za več kot 65 odstotkov.
Gospodarstvo27.10.2020
Prihajajo spremembe obdavčitve vozil
Finančno ministrstvo RS je sestavilo predlog novega zakona o davku na motorna vozila, ki se ne meri več po ceni vozila.
Avtonomna vožnja23.10.2020
Pet stopenj umetne pameti
Danes ima cela serija novih avtomobilov določeno stopnjo avtonomnosti, še vedno pa je to daleč od končne, pete. Katere sploh so te stopnje?
Starodobniki05.08.2020
Z vojaškimi starodobniki okoli Slovenije po rekord
Konvoj Starodobniki okoli Slovenije, ki se je na pot po Sloveniji odpravil minuli četrtek, se danes vrača na cilj, ki je hkrati tudi izhodiščna točka.
Fotoreportaža11.07.2020
Veliko srečanje Alfistov
V Zbiljah se je na velikem alfističnem srečanju v organizaciji Alfa Kluba Slovenija zbralo nekaj več kot 150 Alf.
Fotoreportaža07.07.2020
7. mednarodno srečanje Alfafest
Bistriški Alfisti so minuli vikend organizirali sedmo mednarodno srečanje ljubiteljev vozil Alfa Romeo.
Geneve International Motor Show30.06.2020
Ženeve 2021 uradno ne bo
Organizator največjega avtomobilskega salona je včeraj uradno sporočil, da po letošnjem odpadlem dogodku Ženevskega avtosalona ne bo niti prihodnje leto.
Nov avtomobilski center23.06.2020
Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev
Volkswagen ima z električnimi avtomobili velike načrte in temu primerno prilagajajo določene prodajne aktivnosti, ki so drugačne od ustaljenih vzorcev klasične prodaje.
Srečanje AMD13.06.2020
Ključ do uspeha je v povezovanju
Na Koroškem se je minuli petek odvijalo tretje srečanje treh avtomoto društev, AMD Dravograd, AMD Štefan Kovač Murska Sobota in AMD Kočevje, ki se vsako leto srečujejo na strokovnih in družabnih srečanjih.
11.06.2020
Nakup starodobnika v tujini
Biti lastnik starodobnika so sanje prenekaterega ljubitelja avtomobilov, pa naj gre za redek primerek iz začetka zgodovine motornih vozil ali pa prvi avto voznika. Slednjih je vendarle nekoliko več in če vozniku ni ravno uspelo obdržati Zastave svoje mladosti, se marsikdo odloči za nakup enega izmed ohranjenih primerkov v kateri izmed držav južne ali vzhodne Evrope.
19.05.2020
Ali ste vedeli, da je na evropskih cestah okrog 308 milijonov vozil?
Zbrali smo nekaj zanimivih dejstev, ki so vezana na evropsko avtomobilsko industrijo, kjer svoj delež prispeva tudi Slovenija.
Italija04.05.2020
V Genovi dokončan novi most
Kilometer dolg most je zamenjal pred dvema letoma zrušeni Morandijev most, ki je terjal 43 življenj.
Okolje22.04.2020
Dan Zemlje
Na današnji dan pred 50 leti se je začelo gibanje za čistejše okolje, Dan Zemlje.
Nafta21.04.2020
Fenomen, ki mu ni para - cene nafte negativne
Včeraj se je zgodilo, da je bila cena nafte WTI negativna. To sicer ne pomeni, da vam bodo na bencinskem servisu plačevali, da avto polnite pri njih.
Nafta03.04.2020
Kako globoko lahko padejo cene?
Mala kitajska zlobna kroglica je povsem spremenila naše življenjske navade in ker ne vozimo in ne letimo, se na svetu že dolgo ni porabilo toliko malo nafte.
Prodaja26.03.2020
Golf februarja izgubil krono najbolje prodajanega v Evropi
Statistika prodaje v Evropski uniji za februar prinaša nekaj zanimivosti.
Ekologija23.03.2020
Obraba gum neprimerno večji onesnaževalec od izpušnih plinov
Medtem, ko se vse vrti okoli CO2 in ostalih izpušnih delcev, se prav nihče ne obregne ob onesnaževanje, ki ga povzročajo gume.
20.03.2020
Petersenov muzej do konca meseca na ogled na spletu
Če ste si vedno želeli ogledati Petersenov muzej avtomobilizma, pa vam je bil Los Angeles predaleč, je zdaj vaša priložnost. Muzej odpira svoja vrata na spletu in nudi brezplačne aktivnosti za najmlajše.
18.03.2020
Nevarnosti uporabe multimedijskega sistema
Raziskava je pokazala, da multimedijski sistem v avtu povzroča več težav, kot vožnja pod vplivom alkohola ali drog.
Ferrari22.02.2020
Kako postati lastnik Ferrarija?
Ferrari ni za vsakogar. Pa ne le zaradi cene, pač pa tudi zaradi specifičnih pogojev, ki jih podjetje postavlja svojim potencialnim kupcem. Pri modelih omejenih serij pa se zaplete še nekoliko bolj.
20.01.2020
Super športnik in hiper športnik - poznamo razliko?
Razlika med Lamborghinijem ali Corvette in Corollo je očitna tudi nepoznavalcem. Obstaja pa več poimenovanj teh luksuznih avtomobilov izjemnih karakteristik. Pogosto slišimo izraza super športnik in hiper športnik, ki označujeta dva različna tipa vozil, čeprav pri njuni rabi nismo vselej natančni.
Registracije v Sloveniji - 201913.01.2020
Najbolje Clio, med znamkami suveren nastop Volkswagna
Podatki o prodaji avtomobilov v lanskem letu kažejo na malenkosten padec in močno vlogo dolenjskega Clia, ki je še vedno prva izbira Slovencev. A pri končni številki celotne prodaje je potrebno upoštevati tudi visok odstotek izvoza.
12.01.2020
Negotova prihodnost dizla
Povpraševanje po vozilih na dizelski pogon v Evropi upada. Rešuje ga le še rastoča priljubljenost terenskih vozil, kjer so dizelski motorji dobro zastopani.
Avtomobilska scena v letu 2020 31.12.2019
Prvi pravi test za električne avtomobile
Novo desetletje, ki je pred nami prinaša številne odgovore, v katero smer gre razvoj avtomobilizma. Zagotovo bo že prihodnje leto tudi bolj jasna slika, ali bodo električna vozila pri nas postala nekoliko bolj resen konkurent klasičnim avtomobilom, hkrati pa se pričakuje nekoliko bolj resen nastop slovenske politike, sicer se bodo cene avtomobilov leta 2021 dvignile.
3 / 5
© Copyright 1999-2023 Avtomanija